VƆID – Jettatura

VƆID (of Void) is een blackmetalband, opgericht in Nantes (Frankrijk) in 2012. De band omschrijft de muziek die ze maken als een combinatie van black metal en rock n’roll, een omschrijving die de lading prima dekt.

Jettatura is het debuut van deze band en bevat 35 minuten prima klinkende black n’ roll, geïnspireerd door bands als Satyricon en Watain. Productioneel klinkt het album uitstekend, met name het gitaargeluid. Ook de rauwe raspende stem van de zanger (helaas wordt nergens duidelijk wie verantwoordelijk is voor de invulling van de verschillende rollen binnen Void) klinkt indrukwekkend.

Opener Jettatura, een rauwe midtempo stamper, zet aardig de toon voor de rest van het album. Droge, recht-toe-recht-aan riffs waarop de band gedurende een kleine zes minuten lang in één tempo doorploegt. Het navolgende Theory Of Hail wordt volgens hetzelfde recept opgediend. De verveling ligt hierdoor op de loer. Vanaf Woven Woods wordt gelukkig iets afgeweken van het basisrecept en wordt de muziek wat afwisselender dankzij gebruik van andere tempo’s. Echter, binnen de nummers zelf breekt het gebrek aan afwisseling de band op. Uitzondering is afsluiter Red Cardinals. Dit is dan ook zonder twijfel veruit het sterkste nummer van de cd.

VƆID laat op Jettatura horen wel een en ander in zijn mars te hebben. Echter zal de band compositorisch uit een ander vaatje moeten tappen om zich met hun grote voorbeelden te kunnen meten.

Score:

69/100

Label:

Les Acteurs De l’Ombre, 2018

Tracklisting:

 1. Jettatura
 2. Theory of Hail
 3. Woven Woods
 4. We Come We Breed We Live
 5. O M E N
 6. Red Cardinals

Line-up:

 • O.H
 • C.R
 • P.G
 • J.M.C
 • C.RDR

Links: