Urobilinemia – Wriggling Chrysalis of Metaphysical Grudge

Wut? Urobilinemia? O ja, de mate dat je urine geel kleurt ofzo, bedoel je dat? Ja zeg, dat wist ik wel hoor. Dit is progressieve, gore brutal gutteral death metal uit Japan. Waardeloze troep. Voor 99,9% van de mensheid. Maar ja… Japan. Daar gelden andere wetten.

 

In Japan kan alles. Daar kun je een drumcomputer tot een bandlid maken bijvoorbeeld. Geen zaadcel in mijn lijf (of daarbuiten) die gelooft dat hier een echte drummer aan het werk is. Nope, geen enkele. Urobilinemia is niet meer dan een goregrindband die progressief uit de hoek probeert te komen, en lachwekkende solo’s en lightversies van Iwrestedabearonce-frivoliteiten integreert in zijn mix. Grensverleggende EP? Het zal wel, ik luisterde eeuwen geleden al naar Gigantic Brain, Excessus in Extremo, Dyslexic Fudgicle en Uncle Outrage, dus kom me niets vertellen over grensverleggend.

 

urobilinemia-band-2-e1468970735415

 

Enkel als je math-fan bent, kun je wellicht de meerwaarde hiervan ontdekken. Voor de rest kan ik de “fuzz” hier omheen niet echt begrijpen. Dit is een band die kak- en piesmuziek naar een niveau probeert te brengen waar het echt niet thuishoort. Dit is de Dragonforce van de goregrind. Typisch dat dit Japans is, want echt: wat is er mis met die mensen? Die hoes alleen al (like!), hoe kom je er bij?

Label:a2064742001_16

Gore House, 2016

Tracklist:

 1. Endurance
 2. Confusion A99
 3. Lycoris
 4. Algophobia
 5. A Shout of Deceased
 6. 完全感覚おち〇ぽこ
 7. Cerebral Infraction
 8. 祟殺
 9. Triceratopsy
 10. A Shout of the Deceased

Line-Up:

 • Wata – Bas
 • Konashi – Drums
 • TxKx – Gitaar
 • O. – Gitaar
 • GoreGraind – Keel

Links: