Unreqvited – Stars Wept to the Sea

Unreqvited, ooit van gehoord? Mogelijk niet. Het is een Canadees eenmansproject van de hand van 鬼. Dit is het tweede album sinds het ontstaan van de band, na het in 2016 verschenen Disquiet. Avantgarde Music distribueert deze nieuwe plaat van Unreqvited, een plaat vol bloedmooie black.


Black metal, of toch een afgeleide daarvan? Depressieve, melancholische melodieën, synthetische geluiden die etherische horizonten laten verschijnen, vleugen post-black en blackgaze in de opbouw… Het kan niet op. Het is atmosferisch, ontroerend (denk Germ) en het post-rockt een heel eind weg. De uitvoering heeft wat black metal in zich (screams en krijsjes, dubbele baspatronen uit de computerdrum en hier en daar een Noorse riff uit de oude school), maar in feite is dit veel te verheffend en mooi om echt onder de noemer black metal te zetten. Metal Archives heeft de band niet eens opgenomen in zijn encyclopedie. Veel metalheads zullen dit gemakkelijkheidshalve afdoen als depressieve rock met een hard randje, voor mij is het echter een toonbeeld van atmosferische duisternis in al zijn schoonheid. De vele pianostukken, de zachte vrouwenzang, de zwevende keys, het mag allemaal.

Neen, het is niet uiterst origineel en neen, het is niet honderd procent metal, laat staat necro of kult. Maar mooi, dat is het wel. Een droom. Geef het een kans als de avond valt, of als de eerste druppels uit de lucht vallen na een dag van dertig graden.

Ook voor fans van Violet Cold.

Score:

85/100

Label:

Avantgarde Music, 2018

Tracklisting: 

  1. Sora 天
  2. Anhedonia
  3. Stardust
  4. Kurai 暗い
  5. Empyrean
  6. White Lotus
  7. Namida 涙
  8. Soulscape

Line-up:

Links: