Ungoliantha – Through the Chaos, Through the Time, Through the Death

Uit Oekraïne komt Ungoliantha. Een band die is opgericht in 1996 en daarna sporadisch iets uitbrengt. Een live-album, een demo en dit album genaamd Through the Chaos, Through the time, Through the Death, wat weer een heruitgave is van het uit 2015 afkomstige Сквозь хаос, сквозь время, сквозь смерть. De heren nemen dus zeker de tijd om hun muziek uit te brengen.

Waarom dat er zoveel tijd tussen hun releases zit is mij niet duidelijk, wel dat deze band een dijk van een plaat heeft neergezet. De melodische black metal gaat door merg en been en is excellent uitgevoerd. Strakke riffs, hamerende drums en precies genoeg keyboarddrama, maken dit een prima album om naar te luisteren. Van het begin tot het eind word er geen gas terug genomen. Even tussen twee nummers door adem komen zit er niet in. Ungoliantha weet hoe ze nummers moet maken zonder dat je verveelt door een teveel aan melodieus geneuzel en andere factoren.

Een geweldig album en ik zou zeggen het is de moeite waard om de rest van het werk ook eens te beluisteren, ware het niet dat er niet heel veel is om te luisteren. Ik hoop dat het niet bij dit album blijft en dat de opvolger van  Through the Chaos, Through the Time, Through the Death niet zolang op zich laat wachten als de rest van de muziek.

Score:

85/100

Label:

Satanic Art Media, 2017

Tracklist:

 1. Intro
 2. Following The Black Kindness
 3. To The Ultimate Gate
 4. Black Essence Of Christ
 5. Pressed Down By The Fallen Pivet Of Live
 6. Black Winds
 7. Reckoning
 8. Trough The Death
 9. Death Armageddon
 10. Black Essence Of Christ (Demo)
 11. Black Winds (Demo)
 12. Lost Wisdom ( Burzum Cover)

Line-up:

 • Ivan – drums
 • Vitaly Karavaev – gitaar
 • Igor – keyboard
 • Lord Sinned – bas/zang

Links: