Ulvegr – Titahion: Kaos Manifest

Sommige bands blijven gewoon zo rauw als de pest. Ulvegr uit Oekraïne is een mooi voorbeeld hiervan. De band zag het levenslicht in 2009 en is dit jaar vier langspelers ver. Het nieuwste wapenfeit is net uit, en draagt de titel Titahion: Kaos Manifest. 

Toch is dit geen black metal die non-stop door blijft hameren van begin tot eind. Deze Oost-Europeanen brengen gitaar- en zanglagen die met een pak smerigheid zijn voorzien, maar hier en daar zit er ook wat diepgaande riffing tussen, zoals op topnummer When Stars Will Turn To Ashes. Op andere momenten beukt dit duivels duo gewoon lekker door, zoals op Throne Among The Void, maar de heren geven deze stevigere nummers een eigen draai door wat sjamanistische drums en vrij occulte zanglijnen te brengen. Het merendeel van deze tracks klinkt op heel wat momenten ook lekker intens, met doordachte en gelaagde melodische riffs en heel wat vocale diepgang. Vooral met wat accenten uit het Noorse kamp, maar toch ook met Poolse kracht en overtuiging gebracht.

Een pak bezieling dus, al ben ik niet te vinden voor de enkele nummers die gewoon wat sjamanistische drums en occulte sfeerschepping brengen. Ze duren net te lang en deze rustpunten moesten naar mijn gevoel niet, daar zijn de nummers van dit duo afwisselend genoeg voor. Een prima release voor wie houdt van black metal met een occulte, paganistische insteek.

Score:

78/100

Label:

Ashen Dominion, 2017

Tracklisting:

 1. Sol in Signo Sagittarii
 2. Throne Among The Void
 3. Thousand Aeons in Transcendent Abyss
 4. When Stars Will Turn To Ashes
 5. She, Who Grants Sufferings
 6. U-tuk-ku Lim-nu
 7. Manifestations of Havoc
 8. Bloodcult. Initiation.
 9. Black Light of a Dying Sun

Line-up:

 • Odalv – Drums
 • Helg – Zang, Gitaar, Bas

Links: