Tytus – Rises

Na enkele slechte ervaringen met bands uit Italië, is het aan Tytus om te laten horen dat ze het wel kunnen in de laars van Europa. Het kwartet pakt het op zijn debuutalbum, Rises, in ieder geval direct goed aan. Gitarist Will Wallner (White Wizzard) en Duitse singer/songwriter Conny Ochs leveren gastbijdragen.

Over enkele miljoenen jaren is de zon een grote rode bol geworden. De aarde is een grote woestijn en mensen leven ondergronds, nabij de laatst overgebleven waterplassen. In een notendop is dit de setting van Rises. Hoewel dit allemaal als sciencefiction klinkt, doet de muziek van Tytus dat totaal niet. Metal met een flinke scheut stoner en een hoop invloeden uit de jaren tachtig krijg je hier voorgeschoteld.

 

De tien songs laten horen dat de Italianen stevig beïnvloed zijn door een band als Iron Maiden, met duellerende gitaarriffs en afwisselde solo’s. De schurende zang van de heer Riffmeister zorgt er voor dat het geheel lekker rauw je oren binnenkomt. Aangezien we het hier over een Italiaan hebben, is het niet geheel onbelangrijk te melden dat de uitspraak gewoon goed is.

Het was al bekend dat Italianen goed met hun instrumenten kunnen omgaan. Tytus bewijst dat, als ze hun best doen en aan hun uitspraak werken, ze gewoon lekkere nummers kunnen uitbrengen. Liefhebbers van oldschool metal doen er goed aan dit even te beluisteren.

Label:

Sliptrick Records, 2016

Tracklist:

 1. Ode To The Mighty Sun
 2. New Frontier
 3. Haunted
 4. 325 A.D.
 5. White Lines
 6. Omnia Sunt Communia
 7. Inland View
 8. Desperate Hopes
 9. New Dawn’s Eve
 10. Blues On The Verge Of Apocalypse

Line-Up:

 • Ilija Riffmeister – Zang & Gitaar
 • Frank Bardy – Drums
 • Markey Moon – Bas
 • Mark Simon Hell – Gitaar

Links:

Score: 80/100

Bewaren

Bewaren

Bewaren