Twitch Of The Death Nerve – A Resting Place For The Wrathful

Brittannië, Brittannië, Brittannië. Thuis van zieke premiers, slechte orthodontisten en hilarische sketchprogramma’s die beginnen met “Brittannië, Brittannië, Brittannië.” Maar wat met de gewone Britten?  Vandaag zoeken we ze voor de tweede keer in het dorpje Twitch Of The Death Nerve. Zes jaar geleden bliezen ze daar de zak van zware apostel Bartholomeus nog op. Laten we eens kijken of het baldadige karakter van toen nog steeds kan verblazen. Ik bedoel verbazen.

Onze eerste stop is de akker van echtpaar Diepe Guttural en Succulente Burrel. Die irrigeren ze met brute kracht, zodat de grondverzakkende snaarlijvigheid een bulderende dubbele rupsbanden de bodem open ploegen. Abrupt verlaten we de akker en staan in een wilde weverij waar maniakale hooks, piepende snaren en filerende loopjes als zenuwen door uitbenende snaarstroperij doorzeefd met tinnen kannen blast gieren. Al even abrupt schakelt nog steeds dezelfde sketch naar een volgende fase van brutale deathmetalverbouwing.

Zo gaat het telkenmale. Bloeddorstige vocals, ziedende technische ziektekiemen en brutaliteit tot op het bot. Maar elk stukje maar één keer. Daardoor zijn het eerder opeenvolgingen van orgaankokende brutal death metal, terwijl je toch wil weten met welke punchline of grove handeling het afgelopen is op die open geploegde akker van daarnet.

Bij herbergier The Sickening Frailty is het al even onstuimig, maar daar houdt een constante tredmolen de hak- en houwintensiteit even hoog. Daar waar de andere kleine Britten die we bezochten regelmatig uiteen vallen in tegenritmische snaarblokkage of iets dergelijks. Aan het einde zien we nog wel een slotnummer dat je gebeente er droog langs je kont uittrekt. Daar besluiten we onze studie van A Resting Place For The Wrathful. Als je dit een leuke recensie vond, mag je dat altijd laten weten door op de zak van Bart te komen blazen. Goede dag!

Score:

81/100

Label:

Comatose Music, 2020

Tracklisting:

 1. A Resting Place For The Wrathful
 2. Ochlocratic Prostation
 3. Apotropaic Scarification
 4. This Sickening Frailty
 5. A Withness To Ruination
 6. The Locard Principle
 7. Immured In Dissociation
 8. Promulgation Of Infected Innards

Line-up:

 • Tom Bradfield – Gitaar, vocalen
 • Tom Carter – Basgitaar
 • Mauro Marin – Drums

Links: