Trup – Szmula

Soms hoor je wel eens een band waar je helemaal niets mee kunt. Dat je totaal de positieve kanten er niet van kunt inzien. Trup is zo’n band. Een recensie heeft altijd een subjectieve inslag. Wat u hieronder te lezen krijgt is puur mijn eigen zienswijze. Vergeef mij, want deze review is niet mals. Want wat er uit de speakers komt, slaat helemaal nergens op.

De Poolse band bestaat sinds 2017 en bracht eind 2019 zijn eerste langspeler uit. Er bestaat overigens ook een andere band met dezelfde naam. En die band komt ook uit Polen. Geheid dus dat dit verwarring gaat veroorzaken. Een snelle zoekactie op Google Translate leert ons dat Trup Pools is voor “Lijk”.  De leden hadden de letter ‘u’ beter kunnen vervangen door ‘oe’. Wat we te horen krijgen zijn acht nummers die zouden moeten dienen als een “wall of sound”, maar eigenlijk zijn ze niet meer dan een hele hoop geschreeuw. Kabaal en gekrijs op de meest irritante manier mogelijk. Als een soort jammerende volwassen baby’s brullen zangers V. B. en P. door de microfoon. Werkelijk niet om aan te horen. De gitaren zijn dusdanig overstuurd dat je de akkoorden er bijna niet meer uit kunt destilleren. De keren dat er een lage grunt wordt ingezet, is ook dit geen porem. Slecht getimed en totaal inhoudsloos. Het is duidelijk dat Trup’s enige doel was om een hoop saaie, ongeïnspireerde herriebagger te maken. Iedere keer als het volgende nummer wordt ingezet kan ik niets anders dan denken: pffff, daar zijn ze weer met die muzikale stront. Soms wordt er even een leuk riffje ingezet, maar dit wordt iedere keer na enkel seconden totaal verpest door dat afgrijselijke geschreeuw, gepiep en slecht geacteerd gelach.

Wat een wansmaak. Wat een ellende. Verdoe je tijd niet aan deze onnodige verspilling van geluidsdragers. Meestal kan ik op het einde van mijn recensies nog afsluiten met een positieve noot. Helaas is dat in dit geval niet mogelijk. Maar ben je in een eigenwijze bui? Zet dit album een keer op… en zet het even zo snel weer af.

Score:

40/100

Label:

Godz ov War, 2019

Tracklisting:

 1. 07
 2. 08
 3. 09
 4. 10
 5. 11
 6. 12
 7. 13
 8. 14

Line-up:

 • B. – Vocalen
 • P. – Vocalen, gitaar
 • V. – Vocalen, drums

Links: