Troldhaugen – Obzkure Anekdotez for Maniakal Massez

Stel je Finntroll voor in een carnavalsoutfit. Heb je het beeld? Goed, want dat is hoe Troldhaugen klinkt. Obzkure Anekdotez for Maniakal Massez is pas 7 jaar oud, maar de band heeft een label gevonden dat een re-release wel zag zitten. Deze Australiërs hebben een Scandinavische naam aangenomen en dat hoor je zeker terug. Troldhaugen is de naam van het huis van Edvard Grieg. Een bekende romantische componist uit Bergen, Noorwegen.

De band noemt graag Frank Zappa om de muziek te omschrijven. Inderdaad zou je de muziek kunnen zien als een soort folkfusion, maar dan met een hele feestelijke inkleding. Ik denk daarbij ook aan iets als Psychostick. Het is mij allemaal net een tandje te vrolijk, ondanks dat Gloryhammer en Finntroll mij prima liggen. Troldhaugen heeft met die laatstgenoemde bands getourd en het past dan ook in dat straatje. Gitarist Meldengar speelt ook in Wizardthrone wat hier onlangs nog met gejuich onthaald werd. Het album duurt een half uurtje en is zo voorbij. Obzkure Anekdotez for Maniakal Massez bevat tierelantijnen en vrolijkheid met invloeden van cabaret. Haak in en doe een polonaise ofzo.

Een gezellige feestband, die muzikaal weer net iets anders doet. Obzkure Anekdotez for Maniakal Massez kan je gerust een draaibeurt geven als je van Finntroll houdt, maar het van jou allemaal een tandje minder metal en vrolijker mag. Een re-release waar verder niets aan bewerkt is en waar je dus vooral naar mag happen wanneer je deze nog niet kende.

Label:

Bird's Robe Records, 2021

Tracklisting:

 1. Table of Contents
 2. Hunting Tactics for Mythical Creatures
 3. The Good, The Bad and The Gristle
 4. Buckle Up!
 5. Lefty’s Wild Ride
 6. The Rabiator Teuthida
 7. Dia del Chupacabra
 8. Phantom Acrobats
 9. Catoptric Contortions
 10. Viva Loa Vegas
 11. CLANG!
 12. Cut To The Chase
 13. Swamp Rocket

Line-up:

 • Svarog – Basgitaar
 • Grädenøk – Drums
 • Meldengar – Gitaar
 • Reventüsk – Vocalen, mondharp, akoestische gitaar

Links: