Tribulation – Down Below

Het Zweedse Tribulation is sinds het geweldige The Formulas of Death en het betoverende Children of the Night een vaste waarde in metalland. Hun gothische  deathmetal is verfrissend en geeft een nieuwe twist aan de klassieke old school metal van de laatste twintig jaar.

Op hun nieuwste album Down Below gaat het metalgehalte van Tribulation nog een beetje omlaag. Meer en meer wordt deze band een gothische rockgroep met een duister randje en de rauwe vocalen van Johannes Andersson. Of dat goed of slecht is hangt af van persoonlijke smaak. Het riffwerk is uitstekend en de nummers zijn aanstekelijk. Voor mij mist Down Below echter wat power, wat chaos. Tribulation biedt op deze plaat zeker nog de old school vibe, maar muzikaal klinken ze wat braafjes.

Stond Children of the Night nog hoog in mijn jaarlijst, Down Below zal toch wat lager staan. Het is een fijne, volwassen plaat geworden van een band die zijn eigen smoel heeft gevonden. Helaas betekent dat ook dat het experimentele, het onvoorspelbare beetje bij beetje afbrokkelt. Goed, maar niet geweldig dus.

Score:

80/100

Label:

Century Media, 2018

Tracklisting:

 1. The Lament
 2. Nightbound
 3. Lady Death
 4. Suterranea
 5. Purgatorio
 6. Cries from the Underworld
 7. Lacrimosa
 8. The World
 9. Here Be Dragons
 10. Come, Become, To Be

Line-up:

 • Johannes Andersson – bas, vocalen
 • Adam Zaars – gitaar
 • Jonathan Hultén – gitaar
 • Oscar Leander – drums

Links: