Traumatomy – Extirpation Paradigms

Van alle brutal deathmetalbands eindigend op –tomy, is Traumatomy er ook één. Extirpation Paradigms – wat eigenlijk een geleerde manier is om te zeggen dat het hier om ‘opvattingen van lokale uitsterving’ gaat – is de derde full length van de Russisch-Japanse samenwerking. Wellicht kozen ze gewoon twee woorden die stoer klinken, want op hoeveel manieren kan je lokale uitsterving nu eigenlijk opvatten? Hier is het dood, ginder leeft het nog.

Bij brutal death metal draait het uiteraard eerder om intensiteit dan om grammaticale diepzinnigheid. Helaas is ook die ver te zoeken. Hoe diep de zinderende slamverzakkingen het basmoeras ook doorploegen, ze vinden eigenlijk nooit een cadans of notenlading die nog door je immuniteitssysteem geraakt. Met of zonder vertragingsmanoeuvre van het digitale implosievel dat alle geluid eventjes wegtrekt. Met of zonder doortrippelende basdrums, die trouwens zó dik in het triggerweefsel kletteren dat ze nog geen konijnenkeutel weg kunnen kicken. Buiten het tempo veranderen, draagt het water naar de zee.

De blastriffs, met snaredrum die ook als padelracket kan dienen, stropen net iets meer vellen los. Al zijn ook dat meestal versnelde slamkloppingen die het puur van de orgaankokende inslagdiepte moeten hebben. Heel veel jankende snaarknijpingen ten spijt is het allemaal gewoon te gelijkaardig. Het enige wat voor animo zorgt zijn de maagsplitsende borrelzang en schorsige huigpersingen die de slamstortvloeden dreggen als rioolpijpen.

Binnen de veelheid aan brutal deathmetalslammerijen is Extirpation Paradigms gewoon onschadelijk. Hier sterft zelfs de meest lokale dodo er niet van uit. Ginder misschien nog wel, als men het idee zou opvatten om een dodotomy te doen.

Score:

64/100

Label:

Gore House Productions, 2021

Tracklisting:

 1. Intro
 2. Feeding Organism
 3. Inducing Intragenic Deformity
 4. Ruinous Metamorphosis
 5. Extirpation Paradigms
 6. Patterns Of Tyranny
 7. Filled With Abhorrence
 8. Instinctive Defilement
 9. Epitome Of Depravity (featuring Josh Welshman van Defeated Sanity)

Line-up:

 • Haruka Kamiyama – Vocalen
 • Kirill Zarubin – Vocalen
 • Boris Kosov – Basgitaar
 • Constantine Chevardin – Gitaar
 • Alexey Belov – Drums

Links: