Tombstoner – Rot Stink Rip

Hier hebben we de tweede volwaardige LP van het Amerikaanse Tombstoner, genaamd Rot Stink Rip. Wederom uitgebracht door het prima label Redefining Darkness Records. Het debuut Victims Of Vile Torture is al eerder door collega Maarten O. besproken en stamt uit 2021. Tombstoner is een band dat bestaat uit twee setjes broers. Bijzonder feitje, ik denk niet dat er veel bands zijn met een soortgelijke samenstelling.

De muziek die Tombstoner maakt is een mengelmoes tussen death metal, thrash metal en hardcore. De zang is verzorgd door twee verschillende zangers, waarin je een raspende en goed verstaanbare variant hebt en de geijkte diepe deathmetalgrunt. Het album telt een elftal nummers met een totale lengte van een dikke drie kwartier. De hoes ziet er aardig uit, alleen weet ik echter niet goed wat ik ervan maken moet. Een groot ontveld hoofd dat heel boos naar een fabriek, of energiecentrale kijkt waaruit een horde zombies komen die op een wietplantage aflopen. Ik weet het niet. Misschien moet ik er niet teveel over nadenken. En dat is denk ik ook hoe je dit Rot Stink Rip het beste kunt beluisteren.

Na een aantal maal de plaat beluisterd te hebben concludeer ik dat er over het algemeen prima muzikanten aan het werk zijn die een lekkere combinatie in elkaar breien van de eerdergenoemde muziekstijlen. De tempo’s variëren meer dan genoeg en het een en ander wordt opgeleukt met gierende solo’s. De muziek voelt stuwend aan en tegelijkertijd vlotjes gespeeld. De riffs zijn ok en wanneer het gaspedaal wat wordt teruggehaald komt er ruimte voor wat sfeer en dat doet de algehele luisterervaring goed. Nummers die er echt uitspringen zijn er niet, al moet ik het nummer Desperate Dreams wel noemen want daar zit me een partijtje swing in.

Met Rot Stink Rip heeft Tombstoner wederom een onderhoudend werkje afgeleverd en ik zal de plaat zeker vaker op gaan zetten.

Score:

75/100

Label:

Redefining Darkness Records, 2024

Tracklisting:

 1. Execution Bell (Intro)
 2. Sealed in Blood
 3. Rot Stink Rip
 4. Fuckin’ Nasty
 5. Static
 6. Metamorphosis
 7. Reduced to Hate
 8. Compulsive Ruminations
 9. Desperate Dreams
 10. Vials
 11. Leave You for Last

Line-up:

 • Jason Quinones – Drums
 • Jesse Quinones – Zang, leadgitaar
 • Thomas Megill Jr. – Zang, basgitaar
 • Daniel Megill – Gitaar

Links: