Those Who Bring The Torture – Pain Offerings

De tandem Helgetun – Johanssen heeft nog eens met zijn dartpijltje gegooid om te beslissen onder welke groepsnaam ze hun gepatenteerde death metal dit keer eens zouden uitbrengen. Voor de zesde keer spijkerde het pijltje zich in het vak Those Who Bring The Torture en de rest laat zich raden, toch?

Daar denkt de strijdveldhymnische opener boordevol Amon Amarth-glorie toch eventjes anders over. In het refrein gaat die zelfs overt in een black-‘n-rollrag. Je ziet de Noormannen net niet over het hek je achtertuin in springen. Die onverwachtse invloed keert nog in een paar nummers weder, maar nadien is het toch weer gewone  stootkarrendeathmetal waarmee de Zweedse grafsteenbrekers over de basdrumkasseien denderen.

Rogga’s bloedgorgel echoot alsof hij is opgenomen in een kerkhof.  Een schedelvergruizende gitaarsound wendt hij aan om stompe snaargestaltes op lompe ritmes te beitelen. Op de snellere martelgangen komt het bewust nogal onbeholpen, bijna een beetje mank over. Fatalistische melodieën kreunen het uit tussen de botte bijlchugs en pikdorserrags, net als enkele solo’s het uitgillen alsof er net iemand een dartspijltje in hun schouderblad gegooid heeft.

Score:

80/100

Label:

Iron, Blood & Death Corp, 2018

Tracklisting:

 1. The Hangman And The Hanged
 2. Another Victim Of Insanity
 3. Reality – Worst Show Ever
 4. Endquester
 5. Mental Meltdown
 6. Pain Offerings
 7. Enter The Damned
 8. Onwards To Termination
 9. Interlude Before The End

Line-up:

 • Rogga Johansson – Vocalen, Gitaren
 • Bryan Helgetun – Drums
 • Dennis Blomberg – Basgitaar

Links: