Thorium – Thorium

Thorium is afkomstig uit België en bestaat uit drie leden van de band Ostrogoth. Deze leden, Tom Tee, Dario Frodo en Kurk “Stripe” Lawles, hadden allemaal ideeën voor songs in hun hoofd die niet onder de banner van Ostrogoth pasten. Wat doe je dan? Precies, je begint een andere band waar je al die ideeën wel in kwijt kan. Behalve in Ostrogoth, hebben enkele bandleden ook een gezamenlijk verleden in de band 23 Acez.

Muzikaal zou ik Thorium in het klassieke heavymetalhokje plaatsen, maar wel met de kanttekening dat er een dosis power metal in verwerkt is. Na een intro knalt de band lekker je oren binnen met het toepasselijk getitelde nummer Ostrogoth. Het nummer gaat niet over de oude band van de leden, maar over de Germaanse stam die het in oude tijden met de Romeinen aan de stok had. Direct is duidelijk dat wat je uit de line-up en geschiedenis van de band al kon opmaken helemaal klopt; Thorium weet heel solide muziek te maken. Technisch hoogstaand terwijl de nummers ook lekker in het gehoor liggen. Een combinatie die niet zelden naar een van de beide uitersten valt.

Liefhebbers van klassieke heavy metal en bands als Ostrogoth en 23 Acez gaan zich dik drie kwartier vermaken met dit debuutalbum.

Score:

75/100

Label:

Eigen Beheer, 2018

Tracklisting:

 1. March Of The Eastern Tribe
 2. Ostrogoth
 3. Court Of Blood
 4. Godspeed
 5. Icons Fall
 6. Powder And Arms
 7. All Manner Of Light
 8. Return To The Clouds
 9. Four By Number, Four By Fate

Line-Up:

 • David Marcelis – Zang
 • Tom Tee – Gitaar
 • Dario Frodo – Gitaar
 • Kurk “Stripe” Lawless – Bas
 • Louis Van der Linden – Drums

Links: