The Rods – Brotherhood Of Metal

1967. David Feinstein begint samen met zijn neefje, Ronnie James Dio, de band The Electric Elves. The Electric Elves zal doorgroeien tot de band die we later kennen als Rainbow alleen is David Feinstein er dan niet meer bij. Feinstein begint in 1980 zelf een band, The Rods genaamd. Onder liefhebbers van klassieke heavy metal heeft de band in het begin van de tachtiger jaren een aardige reputatie opgebouwd, hoewel het succes nergens in de buurt komt van die van de bekende neef. Nadat verder succes uitblijft, besluit de band eind jaren ’80 de handdoek in de ring te gooien om in 2008 weer samen te komen. In 2001 verschijnt het album Vengeance en nu, in 2019, is daar Brotherhood Of Metal.

‘Als het eerste nummer je bevalt, is de kans groot dat de rest van het album dat ook doet’  aldus de band. Hoe cliché die uitspraak ook mag zijn, het klopt wel. Elf nummers klassieke heavy metal in een modern, productioneel jasje. Geen verrassingen, geen moderne fratsen maar pure stoere klanken om bier op te zuipen in je leren jas en spijkerbroek samen met je langharige vrienden.

Feinstein heeft, helaas voor hem, niet de zangcapaciteiten die zijn neef wel had. Ook het schrijven van teksten gaat hem minder goed af. Dat is echter helemaal geen schande, want er zijn maar weinigen die die kwaliteiten wel bezitten. Luister gewoon naar het nummer hierboven. Bevalt het je? Schaf dan het album aan. Verder niet moeilijk doen, dat doen The Rods namelijk ook niet.

Score:

75/100

Label:

SPV/Steamhammer, 2019

Tracklisting:

 1. Brotherhood Of Metal
 2. Everybody’s Rockin’
 3. Smoke On The Horizon
 4. Louder Than Loud
 5. Tyrant King
 6. Party All Night
 7. Tonight We Ride
 8. 1982
 9. Hell On Earth
 10. The Devil Made Me Do It
 11. Evil In Me

Line-Up:

 • David ‘Rock’ Feinstein – Zang, gitaar
 • Carl Canedy  – Drums
 • Gary Bordonaro – Bas

Links: