The Horn – As a Living Soul

The Horn. Een vreemd Australisch fenomeen. De man achter dit fenomeen, die zichzelf de naam The Horn’s A D MacHine toebedeelt, benoemt zijn muziek als Pure Ancient Occult Egyptian Space Metal. Zijn nummers zijn meestal “spells” en ondertussen heeft hij er tussen de tweehonderd en driehonderd uitgebracht (onderbroken door hymnes en transformaties, en een David Bowie-cover). Terwijl ik deze review schrijf, zijn er alweer vijf bijgekomen. Ik reviewde enkele jaren geleden al eens een spell, Spell 57, en ik ben hem nadien niet meer vergeten. Dit is een geval apart.

As a Living Soul is een compilatie van spells, allen afkomstig van één van de vele albums, behalve van Spell 131, die speciaal voor deze release in elkaar gezet werd. Spell 100 klinkt als een tafereel waarbij Gollum een spelletje Sphinx and the Cursed Mummy speelt met een blackmetalcomputerdrum op de achtergrond. Niet het sterkste nummer van The Horn. Dat wordt gelukkig een stuk beter met Spell 76, waar een dosis Melechesh-gitaren vanuit de achtergrond zachtjes hun intrede doen op typisch Egyptische cadansen. Spell 109 gaat de ondergrond in, met diepere vocalen en een stofzuigergitaarsound, vergezeld door Midden-Oosters klinkende snaardragers. De daarop volgende nummers laveren telkens tussen atmosferische/folkloristische en ambientachtige black met variaties op verhalende screams en poëtische grunts.

De meeste nummers vind ik persoonlijk niet meer dan het niveau Striborg halende, enkel deze die extreem snel of lawaaierig zijn en richting Limbonic Art’s Ad Noctum Dynasty of Death opgaan bevallen me. Ik denk dat dat bij de meeste mensen zo zal zijn. Wees dus voorzichtig eer je dit wilt proberen. Ik heb even het nieuwe nummer Spell 131 hier gezet als amusegueule.

Label:

Haarbn, 2018

Tracklisting:

 1. Spell 100
 2. Spell 76 (Second Transformation)
 3. Spell 109
 4. Spell 135
 5. O You Wardens of the Sky!
 6. Hymn to the Sun-God Re
 7. Spell 63a & Spell 63b
 8. Spell 76 (First Transformation)
 9. Spell 131
 10. Hymn to Osiris
 11. Spell 29

Line-up:

 • The Horn’s A D MacHine – Alles

Links: