The Hip Priests – Roden House Blues

Soms wil je gewoon een puit rock-‘n-roll op je smoel. The Hip Priests is dan de boksbeugel die je nodig hebt. De heren draaien alweer een flinke tijd mee in het circuit. Hun eerste album verscheen al in 2007 en Roden Houde Blues is de zevende stud in hun muzikale spijkerjack.

In amper een halfuur worden we als een lappenpop alle kanten van de boksring doorgesmeten. De rechtervuist ramt als Zeke en de linker hoekt als Turbonegro. De albumtitel mag dan wel een knipoog zijn naar The Doors, er is op Roden House Blues geen sprake van zwoele orgeltonen of poëtische teksten. De songtitel Pissed To Power is hier een goed voorbeeld van. Het hele album spat uit elkaar van de energie. Krokante riffs en opgejaagde drumpartijen vliegen je om de oren. De gitaarsolo’s die hier en daar losbreken doen dit op precies de juiste plek. Het is totale sleaze met een rauw randje.

Ook het nummer  Shakin’ Ain’t Fakin’ swingt er op los. Je hoeft je ogen maar te sluiten en je ziet het bezwete festivalpubliek al uit volle borst “shakin’ ain’t fakin!” meeschreeuwen. Hoewel de muziek zelf vrij vrolijk klinkt, zijn de nihilistische ondertonen, die ook op de voorgaande albums aanwezig waren, niet verdwenen. Persistence Is Futile, is het credo. Al hoop ik stiekem dat The Hip Priests het juist wél zal volhouden. In het verleden stond de band in Eindhoven op de planken op Speedfest, Faster & Louder en Helldorado. Aangezien de line-up van Helldorado van dit jaar nog niet volledig bekend is gemaakt, hoop ik stiekem dat deze hippe priesters ook dit jaar weer daar te zien zullen zijn. Zo tegen het negende nummer van het album begint er een beetje klad in te komen. De hoeveelheid twists en vernieuwingen zijn nét te weinig om de luisteraar niet af en toe eens te laten afdwalen. Slecht of saai is het echter zeker niet!

The Hip Priests leveren met Roden House Blues een vuig werkstukje af dat zeker in een livesetting goed uit de verf zal komen. Na al die jaren kunnen deze priesters er nog steeds goed op los meppen.

Score:

79/100

Label:

Sign Records, 2023

Tracklisting:

 1. Trojan Horseshit
 2. Inaction Rocks
 3. Shakin’ Ain’t Fakin’
 4. Pissed On Power
 5. Can’t Abide With Me
 6. Chasing Death
 7. Sell My Soul
 8. Just To Get By
 9. Persistence Is Futile
 10. Tiger In My Tank
 11. The Best Revenge

Line-up:

 • Nathan Von Cruz – Vocalen
 • Austin Rocket – Gitaar, Vocalen
 • Gentle Ben – Gitaar, Vocalen
 • Lee Love – Basgitaar, Vocalen
 • P. Bomber – Drums

Links: