The Fifth Alliance – Fear Consumption

The Fifth Alliance – Fear Consumption
Eigen beheer, 2008

Tijd voor het eerste werk van The Fifth Alliance, een jonge band uit de omgeving van Breda. De één noemt het een demo, de ander een EP. Zelf denk ik dat Fear Consumtion, gezien de geluidskwaliteit, de EP-stempel gewoonweg waardig is.

Dit plaatje doet me een beetje denken aan een kruising tussen American Head Charge, (oudere) Korn en Walls Of Jericho. Die laatste heeft vooral te maken met zangeres Silvia. Want haar zachtaardige buitenkant blijkt niets meer dan schijn, wanneer ze haar strot eens open gooit, terwijl het gitaarwerk het grootste deel van de tijd als een stel gestoorde runderen door de spiekers daveren. Muzikaal zit het geheel wat statisch (en met vlagen ook wat progressief) in elkaar, persoonlijk kan ik hiermee goed uit de voeten, maar ik kan me voorstellen dat het voor sommige personen wat eentonig kan worden. Zelf blijf ik geboeid en amuseer ik me met bijvoorbeeld The Fifth And Final, het meest furieuze nummer van Fear Consumption.

Een debuut dat mijns inziens goede indrukken met zich meebrengt. Natuurlijk, er kan aan alle kanten nog flink gesleuteld worden, maar het begin is er. Voer voor metalcore en nu-metal liefhebbers.

Tracklist:
The Fifth Alliance - Fear Consumption

  1. Misapprehension
  2. The World Under Me
  3. The Fifth And Final
  4. A Dawn Dawn

Line-up:

  • Silvia – Vocals
  • Sander – Bass
  • Niels – Guitars
  • Ivo – Guitars, Vocals
  • Koen – Drums

Links: