The Dirty Denims – Back With A Bang!

Dirty Denims is een Nederlands kwartet dat, zoals de band het zelf omschrijft, happy hardrock maakt. Dit vertaalt zich in muziek met een hoog AC/DC-gehalte, met daar andere namen als Kiss en Joan Jett aan toegevoegd. De Eindhovense band heeft een tweetal EP’s en een langspeler achter zijn naam staan en nu kunnen we daar dus Back With A Bang aan toevoegen. Een half jaar geleden bracht de band al de helft van dit album uit als EP. Daar zijn nu dus zes extra nummers aan toegevoegd en mag het een langspeler genoemd worden.

Vanaf de eerste noten van Back With A Bang zijn de drie akkoorden en blues-invloeden van AC/DC hoorbaar. De vrouwelijke zang doet het erg goed met deze muziek, hoewel hier en daar wel iets aan te merken valt op de klank van sommige woorden. Als de band echter lekker los gaat, hoor je daar helemaal niets meer van. De dames en heren stralen een hoge dosis energie uit met hun muziek en het is ook duidelijk te horen dat ze plezier hebben in wat ze doen. Dat plezier weten ze in dit geval erg goed over te brengen op de luisteraar.

Je zou The Dirty Denims af kunnen doen als een AC/DC rip-off, maar daar doe je band tekort mee. Natuurlijk zijn de overeenkomsten duidelijk aanwezig (luister maar eens naar de riff op Make Us Look Good!), maar deze Eindhovense band weet zijn eigen twist aan die sound mee te geven. Happy hardrock dekt volledig de lading wat mij betreft.

Score:

85/100

Label:

Handclap Records, 2017

Tracklist:

 1. Back With A Bang!
 2. Heartbeat
 3. Money Back Guarantee.
 4. Don’t Waste My Time
 5. Make Us Look Good
 6. Can’t Get Enough of Rock & Roll
 7. Virtual Reality
 8. One Way Ticket (the hell outta here)
 9. Bad Reputation
 10. Loud Stuff
 11. Gotta Run
 12. We Want More

Line-Up:

 • Mirjam Sieben – Zang, Gitaar, Orgel
 • Jeroen Teunis – Gitaar
 • Ashley Seleski – Bas
 • Jordi Baselmans – Drums

Links:

Bewaren