Thantifaxath – Void Masquerading as Matter

Nog zo een EP die je als blackmetalliefhebber anno 2017 direct moet aankopen is deze Void Masquerading as Matter van Thantifaxath. Dark Descent, multidimensionaal, occult en esotherisch… hoeveel kernwoorden heb je nog nodig? Thantifaxath uit Canada opereert anoniem en haalde in 2014 met Sacred White Noise probleemloos mijn eindlijst met zijn debuut. Vrij logisch dat deze EP dezelfde inschatting krijgt.


Dé sterkte van Thantifaxath is ontegensprekelijk zijn progressieve, dissonante en disharmonische gitaarwerk. Ook op Void Masquerading as Matter wordt het luisteren je niet gemakkelijk gemaakt en moet je een shift ondergaan vooraleer je de onconventionele songwriting volledig toe kunt laten, om vervolgens quasi gewichtsloos mee te tollen in de audiovortexen – check die hoes, die zegt vertelt het verhaal visueel. De overstuurde gitaarklanken zijn ondanks de hoge technische graad bijzonder hypnotiserend en sfeervol, nergens krijg je de indruk dat hier een show-off band aan het werk is.

Tussen de eigenzinnig geordende chaos door weerklinken ook nog eens uitmuntende stukken piano, jazzy basgitaar en atonale climaxen van onbestemde aard. Meer dan genoeg om deze unieke band wederom de sterren in te schrijven. Subliem. Schitterend. Magistraal. Mijn oren lopen over van het zaad.

Label:

Dark Descent Records, 2017

Tracklisting:

  1. Ocean of Screaming Spheres
  2. Self-Dvouring Wob
  3. Cursed Numbers
  4. Void Masquerading as Matter

Link:

Dark Descent Records