Teutoburg Forest – Voltigeurs

Een remaster van een aantal nummers van dit heerschap plofte hier op de deurmat. Teutoburg Forest is een Engelse eenmansband bestaande uit Donn. Hij doet alles en omschrijft zijn muziek zelf als: elitaire, satanistische, anti-kosmische black metal. Het randje is licht ritualistisch, maar nooit op een opzichtige manier.

Er is hier een aanzienlijke verbetering gaande ten opzichte van de voorgaande releases. Niet alleen heeft de man inmiddels zijn instrumenten wél onder de knie, de productie is ook normaal. De drums zijn wat plastiek, maar we zitten in een klap in 2019 in elk geval. Het ondergrondse is er daardoor ook wat vanaf. Deze release is dan ook vooral interessant om het groeiproces van dit project te zien.

We beginnen met Seeing God’s Creation and Despising It waarbij duidelijk is dat de drums nergens op slaan. De riffs zijn vrij matig en het leidt nergens toe. Malkuth Transforms into Lilith is een verbetering wat dat betreft. Prima riffs en logischer drumwerk worden ondersteund door prima vocalen. De songwriting is hier al boeiender en werkt daadwerkelijk naar een apotheose toe. Door de nieuwe productie krijgt het nummer een hele andere lading mee bovendien. As the Ego Dissolves Part 2 laat een veel misantropischer geluid horen. Waar we op Malkuth Transforms into Lilith nog agressieve gitaarriedels en blastbeats kregen, is het nu veel gematigder en treuriger. Vergelijk het met Nargaroth ten tijde van Rasluka Part II of Geliebte des Regens. De cleane vocalen moeten nog wat vaker geoefend worden, maar de goede ideeën zijn in essentie zeker aanwezig. Hier horen we een stuk meer melodieus experiment en durf dan op de vorige twee nummers.

Een boeiende en afwisselende uitgave die je kennis doet maken met het veelzijdige blackmetalgeluid van dit project. Netjes geproduceerde black metal dus, die toch duidelijk nog met een been in de underground staat. Niet slecht voor een zelf geproduceerd werk. Aanraders: Malkuth Transforms into Lilith, As the Ego Dissolves Part 2. 

Label:

Eigen beheer, 2019

Tracklisting:

  1. Seeing God’s Creation and Despising It
  2. Malkuth Transforms into Lilith
  3. As the Ego Dissolves Part 2

Line-up:

  • Donn – Alles

Links: