Testament – Titans Of Creation

Album nummer dertien van thrashlegende Testament heeft de titel Titans Of Creation meegekregen en het album past naadloos in het rijtje van The Formation Of Damnation, Dark Roots Of The Earth en Brotherhood Of The Snake. Laatstgenoemde album is hier in huis helemaal grijs gedraaid en behoort naar mijn mening tot het beste wat de band ooit heeft uitgebracht. De druk op dit nieuwe album ligt dus hoog wat mij betreft.

Over de bekwaamheid van de muzikanten hoef ik niks meer te zeggen, die is allang bewezen. Of je Gene Hoglan nou een thrashdrummer vindt of niet, je weet wat hij doet en hoe hij het doet. De eindmix is gelijk aan voorgaande albums. Ook daar kun je je eigen smaak bij ventileren, maar je weet simpelweg al wat je te wachten staat qua geluid. Nou zou je kunnen zeggen Titans Of Creation een kopie is van voorgaande albums, maar daar doe je het album gewoon geen recht toe. Daar hebben artiesten als Alex Skolnick, Eric Peterson en Steve Di Giorgio gewoon teveel talent voor.

Dit dertiende album van Testament bevat, behalve bijna een uur aan kwalitatief hoogstaande thrash, toch enkele kleine verrassingen. Behalve de altijd verrassende shreds van Alex Skolnick, horen we bijvoorbeeld ook een basloopje als intro bij het nummer Code Of Hammurabi. Het zijn de kleine dingen die het hem doen op Titans Of Creation, maar dat zijn wel net de krenten in de pap.

Kritiekpuntje is zonder twijfel tijdsduur. Een drietal nummers hebben een speelduur van meer dan zes minuten, wat eigenlijk te lang is voor de muziek. Hetzelfde zou je kunnen zeggen over de totale speelduur van het album dat met bijna één uur ook aan de lange kant is. Aan de andere kant kan ik ook geen nummer bedenken die dan maar geschrapt had moeten worden, zó hoog ligt de kwaliteit dan ook wel weer.

Score:

80/100

Label:

Nuclear Blast, 2020

Tracklisting:

 1. Children Of The Next Level
 2. WWIII
 3. Dream Deceiver
 4. Night Of The Witch
 5. City Of Angels
 6. Ishtar’s Gate
 7. Symptoms
 8. False Prophet
 9. The Healers
 10. Code Of Hammurabi
 11. Curse Of Osiris
 12. Catacombs

Line-up:

 • Chuck Billy – Zang
 • Eric Peterson – Gitaar
 • Alex Skolnick – Gitaar
 • Steve Di Giorgio – Basgitaar
 • Gene Hoglan – Drums

Links: