Temperance – Melodies of Green and Blue

Het is haast niet te geloven dat het nog maar een jaar geleden is dat ik de review schreef van de vorige plaat van deze Italianen van Temperance. Uiteraard lijkt alles wat langer te duren de laatste tijd, maar jammer dat dit niet het geval is voor dit leuke hebbedingetje dat vorige maand verscheen bij Napalm Records. Temperance liet immers Melodies of Green and Blue los op de planeet. Afgaande op het laatste nummer Gaia verdenk ik de band er ook van dat er een klimaatboodschap schuilt in de plaat en titel.

Menig melodische band heeft dit uiteraard als eens voorgedaan, maar dat neemt niet weg dat deze akoestische en warme versie van voorgaande nummers erg fijn in de oren klinken. In het verleden vergeleek ik de stijl van deze band met Amaranthe en dat is dit keer niet anders, wat echt wel positieve commentaar is. Het betekent immers dat zangeres Alessia en gitarist/zanger Marco ook op rustige nummers met hun vocalen blijf weten. Erg warme akoestiek dus, maar nergens val ik in slaap. Nummers als I Am The Fire en My Demons Can’t Sleep verdwijnen ook dit keer in mijn lijstje met guilty pleasures, maar daarnaast doe ik ook fijne ontdekking, zoals Nanook dat iets meer spirit heeft en in de rustpunten wat Japanse melodieën meekrijgt.

Als je houdt van warme melodische metal, dan is dit gewoon een goede band met een uitstekende akoestische release. Nergens hard dus, u bent gewaarschuwd, maar het toont dat deze band ook deze weg durft op te gaan en dat met glans doet. En dan nu de volgende full-length graag.

Label:

Napalm Records, 2021

Tracklisting:

 1. Paint The World
 2. Evelyn
 3. Let It Beat
 4. I Am The Fire
 5. Nanook
 6. Start Another Round
 7. My Demons Can’t Sleep
 8. Gaia

Line-up:

 • Luca Negro – Bas
 • Marco Pastorino – Gitaar, zang
 • Alfonso Mocerino – Drums
 • Alessia Scolletti – Zang
 • Michele Guaitoli – Zang, synth

Links: