Teeth and Thorns / Iconic Destruction – Godstained Perfection

Teeth and Thorns / Iconic Destruction – Godstained Perfection
Octobers Mist Records / Malignant Manifestation Productions, 2010

Hier een samenwerking tussen de Italianen van Theet and Thorns en het Britse Iconic Destruction. Hoewel samenwerking, ze staan beiden op deze split. Elk met vier nummers waarbij de nieuwkomer Theeth and Thorns de spits mag afbijten. En hoewel ‘nieuwkomer’, er zitten genoeg oudgedienden in deze band. Onder andere is daar Teloch, die ook in 1349 en Mayhem gespeeld heeft en Trismegisto, die ook nog een gelijknamige band heeft in Italië.

Nu, wat brengt dit gezelschap ons? Vier nummers, goed voor de helft van de speelduur van deze split van rond de vijfenveertig minuten. Dit is slow tot mid-paced black metal met industrial samples en ambient-elementen. Prima uitgevoerd en zeer duister. De industrial/ambient-elementen komen vooral naar voren in samples met geluiden die nog het meest doen denken aan post-apocalyptsiche beelden van verlaten dorpen met een enkele fabriek overgroeid door aanwezige planten gehuld in ochtendnevel. Dit omlijst door emotionele screams die soms vanuit de diepte lijken te komen, degelijk drumwerk en een goede snarenbasis zorgt ervoor dat het goede gevoel overheerst en de lat hoog wordt gelegd voor het heerschap van Iconic Destruction.

Bij aanvang van het eerste nummer merk je nog niet dat er muzikaal een verschil zit. Productie en sfeer blijft nagenoeg gelijk. Samples en noises vullen je oor. En dan breekt het aan, schel en in een geheel andere productie merk je dat de Iconic Destruction echt gestart is. Deze man wil met zijn muziek een verhaal vertellen en hij komt hier redelijk mee weg. Ook hier grossiert men in langgerekte composities met black metal in een voornamelijk laag tempo waarmee vooral sfeer wordt neergezet. Het geheel is minder professioneel weggezet als die van het voorgaande viertal. Al met al brengt hij hier vier redelijke nummers maar ik verwacht dat er nog meer uitgehaald kan worden. Nu is het een toch wat magertjes verhaal waarvan iedereen met wat kennis van het genre de afloop al kent.

Al met al is dit een heel aardige split geworden waarbij je een goede indruk kan verkrijgen van wat deze bands te bieden hebben. En ook met een speelduur van bijna drie kwartier zeker de zuurverdiende centen wel waard.

teeth and thorns-split
Tracklisting:

  Teeth and Thorns:

 1. Wrecked
 2. Demonic Spores
 3. Beastcraft 97
 4. Saturnine Curse


  Iconic Destruction:

 1. A Moment of Revelation
 2. Disgorge Upon Existence
 3. Resigned to In-existence
 4. Embrace Extinction?

Line-up:

  Teeth and Thorns:

 • NoN – Vocals
 • Trismegisto – Guitar
 • Teloch – Bass
 • Atum – Drums
  Iconic Destruction:

 • Zac “Iconoclast” Broughton – Alles

Links: