Teeth – A Biblical Worship Of Violence

A Biblical Worship Of Violence is de titel van het eerste wapenfeit dat Teeth de wereld in katapulteert en wat een kennismaking is dit! De Canadezen brengen deze EP uit via Nuclear Blast Records en laten we eerlijk zijn: er zijn slechtere vertrekpunten te bedenken voor een band. De vijftien minuten aan muziek brengen ons een mix van metal- en mathcore.

De vijf nummers zit boordevol overstuurde gitaarpartijen, polyritmische en bombastische metalcore, hysterische zang en onverwachtse, maar super harde moshparts. Juist: mathcore ja! We Eat Our Young is een binnenkomer van jewelste waarbij regelmatig associaties met bands als Dillinger Escape Plan, Every Time I Die en Converge gemaakt kunnen worden. Middels subtiel geïntegreerde melodie krijg je als luisteraar nog iets van lucht, maar zodra de zwaardere, dissonante gitaarpartijen en brulzang worden ingezet, doet het resultaat ook denken aan het onlangs verschenen album van The Acacia Strain. Ook in Hate Me en Pig Virus ligt het tempo opgefokt hoog en draait men niet om de hete brij heen. Hier gaan we hard op, daar hebben we geen Walibi Holland voor nodig!

Denk nou niet dat Teeth ergens inkakt op deze EP want dan kom je bedrogen uit. Drip en EyesHornsMouth zijn weliswaar wat langer in speelduur en voorzien van iets meer structuur, de mathcore blijft venijnig en knetterhard uit je speakers knallen. De breakdowns aan het eind klinken iets inwisselbaarder dan tijdens de eerste drie nummers, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Bovendien valt de pratende, verhalende manier van zingen – zoals Keith Buckley dat deed bij Every Time I Die – in positieve zin op. Zodoende doet A Biblical Worshop Of Violence zijn naam eer aan en staat het schijfje bol van goed uitgevoerde metal- en mathcore. Als de eerder genoemde bandnamen je aanspreken, ga je hier beslist gading in vinden. Deze EP komt in mijn top vijf van het jaar terug, zeker weten!

Label:

Nuclear Blast Records, 2023

Tracklisting:

  1. We Eat Our Young
  2. Hate Me
  3. Pig Virus
  4. Drip
  5. EyesHornsMouth

Links: