Tanzwut – Seemansgarn

Het Duitse Tanzwut gaat al meer dan twintig jaar mee en brengt sinds jaar en dag een mix van middeleeuwse melodieën, metal en een doedelzak. Logisch? Geen seconde. Goede combinatie? Dat ligt eraan hoe je het bekijkt.

Ook op Seemansgarn gaan genoemde zaken hand in hand. Na een rustig intro is het al snel stemmen-en-inhaken. De hoempadeuntjes en makkelijk in het gehoor liggende melodieën passen bij elkaar en zorgen voor een vrolijke sfeer. Meestal dan, want het intro van Ich Bin Der Nachtwind is eerder onheilspellend te noemen. Francois Villon heeft een melancholische ondertoon en Galgenvögel is een van de meest heavy nummers op dit album. Sfeer weet Tanzwut in ieder geval in ieder nummer op te roepen en dat is op zich al knap. Of het aansluit bij je behoefte en gemoedstoestand…? Dat ligt eraan welke stemming je op dat moment hebt.

Feit is dat zelfs de grootste azijnpisser bij de muziek van Tanzwut een glimlach niet zal kunnen onderdrukken. Als je vrolijk wordt van de combinatie van middeleeuwse muziek en doedelzak en daarnaast graag naar middeleeuwse festijnen gaat, dan heb je aan Tanzwut een goede. Volg je de band al een tijd, dan kun je Seemansgarn blindelings aanschaffen. De muziek op dit album klinkt in ieder geval als een klok en na één luisterbeurt kun je de refreintjes al meezingen. Prima te doen op een middeleeuw feest of ook een metalfestival!

Score:

77/100

Label:

AFM Records, 2019

Tracklisting:

 1. Seemansgarm
 2. Galgenvögel
 3. Reden Ist Silber
 4. Die Letzte Schlacht
 5. Schwarzes Gold
 6. Ich Bin Der Nachtwind
 7. Der Puppenspieler
 8. Francois Villon
 9. Das Gewissen
 10. Schmiede Das Eisen
 11. Gib Mir Noch Ein Glas
 12. Im Freien Fall
 13. Herrenlos Und Frei
 14. Gib Mir Noch Ein Glas

Line-up:

 • Teufel – Vocalen
 • Rene – Gitaar
 • Der Zwilling – Basgitaar
 • Shumon “Zack” – Drums
 • Pyro – Doedelzak
 • Bruder Schlaf – Doedelzak
 • Alexius – Toetsen, percussie

Links: