Syrence – Freedom In Fire

Syrence is een Duitse band die met Freedom in Fire haar debuutalbum uitbrengt. Met twaalf nummers en een speelduur van bijna een uur krijg je in ieder geval waar voor je geld als het om kwantiteit gaat. Hoe zit het met de kwaliteit?

We trappen redelijk positief af met het titelnummer van het album: een lekker vrolijk deuntje. Makkelijk in het gehoor liggende rock in het verlengde van een band als Deff Leppard. Denk nou niet gelijk aan Deff Leppard op haar hoogtijdagen, maar meer aan wat de Britten tegenwoordig uitbrengen. Dertien-in-een-dozijn-hardrock dus. Bovenop dat alles horen we een duidelijk Duitse zanger. Duidelijk Duits omdat hij problemen heeft met de uitspraak van de Engelse teksten. Toegegeven, ik heb ze wel eens erger gehoord, maar ik ben geen fan van de heldere stem van meneer Vox.

Het merendeel van de songs is te langzaam om echt aan te slaan bij de luisteraar. De combinatie van al de genoemde factoren zorgt er bij mij voor dat de lange speelduur tegen het materiaal gaat werken. Bijna een uur naar materiaal luisteren dat je niet pakt is een lange zit, dat kan ik je vertellen. Nee, kwaliteit is niet het woord om Freedom In Fire te omschrijven. Langdradig en middelmatig zijn betere steekwoorden voor dit album.

Score:

50/100

Label:

Fastball Music, 2019

Tracklisting:

 1. Freedom In Fire
 2. Living On The Road
 3. Your War
 4. Fozzy’s Song
 5. Addicted
 6. Symphony
 7. From Ashes To The Sky
 8. Evil Force
 9. Red Gold
 10. Wild Time
 11. Kings Of Speeds
 12. Seven Oaks

Line-Up:

 • Johnny Vox – Zang
 • Fritz Jolas – Bas
 • Oliver Schlosser – Gitaar
 • Julian Barkholz – Gitaar
 • Arndt Streich – Drums

Links: