Sxuperion – Cosmic Void

Derde album van het in 1998 opgerichte Amerikaanse, extreme metalgeval Sxuperion, een band die bestaat uit een enkel lid, met dezelfde naam. Ik kende de beste man van zijn werk bij Valdur, dat niet om van achterover te vallen was. Sxuperion was mij niet bekend, net als bij velen onder jullie. Ik hoop dat daar snel verandering zal in komen.


Dit is namelijk bijzonder fijn spul, wanneer je “into” black/death metal bent. Dit derde deel van de Cosmic Corridors-trilogie is bijzonder bruut en occult, met een volgeladen bak atmosferische lading. Het klinkt als een hippe Profound Lore black metal band die Portal en Morbid Angel willen eren. Uptempo en met heel veel gevoel voor spanning en opbouw (de tussenstukken zijn bijvoorbeeld op zich al de moeite waard om te checken), en elementen die zowel experimentele en post-black als old school war metal combineren. Kijk, hier maak je mij blij mee! Daarbij is het allemaal van de hand van een drummer, eentje die blast als een beest, en vertrekt vanuit de onderstroom aan doffe dreunen (NO triggers, NO clicks).

Heerlijk stukje extremiteit, vijf nummers lang. Een pak contrasten, en heel veel consistente occulte tonen die aangekleed worden met war metal, melodische blackdeath, hypnotiserende postblack en wat weet ik nog allemaal. Pluim in de poep, deze zal een hoog aantal speelbeurten doormaken ten huize Al Foet’s.

Tracklisting:a3604372033_16

1. Ardent Hymns Accumulating
2. Irreligious Cosmic Void
3. Prime Calignosity (Disharmony in the Empyrean Kingdom)
4. Crepuscule Devout Whore
5. From All That Is No

Line-up:

  • Sxuperion – Drums

Label:

Bloody Mountain Records, 2016

Links:

Score: 82/100