Surtr – World Of Doom

Surtr – World Of Doom
Altsphere , 2011

Ah de vuurreus uit de Noorse mythologie, Surtr maakt zijn opwachting. Deze keer in de vorm van dit trio uit Frankrijk. Volgens de bijgevoegde bio en de website staat de band dit jaar op Hellfest in Frankrijk en dat zorgt meteen voor hooggespannen verwachtingen bij mij. Dus tijd om dit schijfje in de speler te stoppen en te beoordelen.

Ok, begint met een niet onaardige riff, het geheel in ouderwetse doom stijl. Op zich ook wel lekker log. Maar dan, de zanger begint, ligt dit aan mij? Dit ga ik niet lang volhouden zo, de zang werkt mij vreselijk op de zenuwen. Gelukkig heeft hij niet teveel tekst maar het eerste plezier is wel weg. De nummers zijn verder niet onaardig, ja er kunnen wel wat dingen beter maar ach, het is tenslotte hun eerste album. Ze zijn verder ook zeer “origineel” geweest met de naamgeving, Romeins nummeren slaat tenslotte altijd aan. De nummers lopen ongemerkt in elkaar over, en pas bij de cover Doom Over The World is er duidelijk wat anders wat je dan even wakker schudt, hiervoor is toch wel veel ongemerkt gepasseerd. Op zich is het geen onaardige cover maar weer die zang he. Dan weet Surtr me met Part IV toch nog even aangenaam te verrassen omdat de zanger nu eens niet clean probeert te zingen maar een grunt brengt, dit werkt gelijk stukken beter mag ik wel zeggen. Helaas wordt dit niet lang volgehouden en nadat mijn aandacht weer even afdwaalde werd ik plots verrast door de stilte.

Conclusie: Voor mij gaat dit album de top niet halen en zelfs de middenmoot komen ze niet in. Ergens daaronder blijft dit wel steken. Voor mensen die toch nieuwsgierig zijn, ga je gang, maar zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb. En mocht iemand dit op Hellfest live zien en mocht het je erg verrassen, laat mij het dan even weten.

surtr- cover
Tracklisting:

  1. Part I
  2. Part II
  3. Part III
  4. Doom Over The world
  5. Part IV
  6. Part V

Line-up:

  • Jeff Maurer – Guitar, Vocals
  • Julien Kuhn – Bass
  • Régis Beck – Drums

Links: