Suidakra – Cimbric Yarns

Suidakra  is vooral bekend van haar folk/viking metal. Niet echt mijn stijl en uit mezelf zal ik dit niet zomaar opzetten, maar op een festival blijf ik er weleens voor staan en onderga het met genot. Het is het af en toe goed om van de gebaande paden te wijken en eens wat verder dan de horizon te zien. Je weet immers nooit welke pareltjes daarachter liggen te wachten.

Met deze hoop zette ik dit album op. Zoals te verwachten viel, opent Cimbric Yarns met een lekker episch nummer waarin een vrouwenzang ondersteund wordt door een akoestische gitaar. Hierna verwacht ik dat het muzikale geweld los gaat barsten. Wat blijkt echter: na het eerste nummer volgt een draak van een akoestisch nummer. En daarna nog een, en nog een en nog een. Het blijkt dat alle nummers slechts bestaan uit akoestische gitaar en zang en er her en der een verdwaalde fluit of toets voorbij komt. Het tempo op alle nummers ligt nagenoeg hetzelfde, de melodielijnen zijn ronduit saai en de akkoordenschema’s te voorspelbaar.

Er wordt ongetwijfeld een of ander (mythologisch) Verhaal verteld. Ik heb het niet kunnen volgen, noch aanhoren. Te saai, te slecht en niet heavy genoeg en dat laatste slaat niet alleen op de afwezigheid van elektrische gitaren. Dit album is een lichtgewicht in zijn soort. Een score geven is onmogelijk.

Label:

AFM – Records

Tracklisting:

 1. Echtra
 2. Serpentine Origins
 3. Ode To Arma
 4. A Day And Forever
 5. Black Dawn
 6. At Nine Light Night
 7. Snakehenge
 8. Birth And Despair
 9. Assault On Urlár
 10. Caoine Cruác

Line-up:

 • Arkadius “Akka” Antonik – Gitaar, Banjo, Harmonica
 • Sebastian Jensen – Gitaar, vocalen
 • Ken Jentzen – Basgitaar

Links: