Suhrim – Unidentified Flying Bodyparts

Twintig jaar Unidentified Flying Bodyparts, de eerste langspeler van Suhrim. Suhrim startte in 1989 met het maken van “bulging death metal” en bleef dat doen tot in 2009. Zware Metalen recenseerde de laatste langspeler Happy Hour in 2007 en ook daarvoor zetten we de band een aantal keer in de spotlights. Suhrim wordt door velen aanzien als de oudste Belgische deathmetalband, ook al is de band niet echt actief meer. Na de stop in 2009 kwamen er nog wel een paar optredens maar vooral veel stilte. Daar komt nu verandering in met de heruitgave van Unidentified Flying Bodyparts.

Ik wil het jullie zeker meegeven, de oorspronkelijke hoes van dit album.  Niet dat de nieuwe niet goedgekeurd is – integendeel! – maar de oorspronkelijke hoes zal bij veel anciens herinneringen oproepen van het roefelen door cd-bakken tijdens optredens in het lokale jeugdhuis/cultureel centrum. De plaat is nu dus netjes geremasterd ter ere van de heruitgave op vinyl. Het sympathieke label Necktwister brengt deze uit. Voor wie dat wil zijn er trouwens ook lelijke kersttruien beschikbaar. Unidentified Flying Bodyparts staat vol oldschool Cannibal Corpse death metal, met Autopsy/Terrorizer grind/death invloeden en een vorm van melodie die vooral Brits aandoet (Bolt Thrower, Benediction, Carcass, …). Vrij technisch dus, maar toch ook best bruut en met de nodige razernij en bloeddorstigheid. Naast opener Mutilated Corpse zijn de nummers Joyride, As You Bleed en Old Bomb Fucked Bitch de stukken die bij uitstek beluisterd dienen te worden.

Nog een aanrader is om een oefensessie voor het opnameproces uit 2000 te bekijken, via deze link. Twintig jaar geleden was het toch allemaal anders. Toen kon je bijvoorbeeld nog schaamteloos naar een koppel puike borsten zitten wijzen en hing het nog vol met verknipte eierdozen aan de muren. Ook opvallend hoe het live best nog thrashy durfde te klinken trouwens. Nu valt het me ook weer in hoe immens lang het haar van frontman Johan toen was (nog steeds zo?).

Hoe dan ook, Belgische deathmetalgeschiedenis, met een opgefriste sound, een prima hoes en bakken nostalgietriggers. Kopen!

Label:

Necktwister, 2021

Tracklisting:

 1. Mutilated Corpse
 2. U.F.B.
 3. Old Bomb Fucked Bitch
 4. As You Bleed
 5. House of Gore
 6. Headdrilling the Odyssee
 7. Joyride
 8. 666
 9. Hymn of the Underdog
 10. Shitlover
 11. Shai Hulud
 12. Headdrilling the sequel

Line-up:

 • Johan Antonissen – Bas, keel
 • Bart Vergaert – Gitaar
 • Timmy “Beuk” De Beukeleer – Gitaar
 • Steven De Herdt – Drums

Links: