Suhrim – Happy Hour

Suhrim – Happy Hour
Shiver Records – 2007

Eigenlijk ben ik pas sinds afgelopen Graspop bekend met de band Suhrim. Best beschamend op zich, als je je indenkt dat deze band al sinds 1991 de wereld met metal bestookt. De deathmetallers van Belgische afkomst wisten op de zaterdag van Graspop het kleinste podium van het festival te trakteren op een indrukwekkende portie herrie. Indrukwekkend genoeg voor ondergetekende om vooraan te staan springen toen het nieuwste werk, Happy Hour, toebedeeld werd aan een gewillig redactielid.

Suhrim tapt zijn invloeden uit een old school vaatje. Duidelijk geïnspireerd door de extremere Amerikaanse deathmetalbands waarvan Cannibal Corpse een voorbeeld is ramt Happy Hour zo’n drie kwartier door. Tsja, drie kwartier, het zal wel iets verwant zijn aan Belgische logica om je Happy Hour in te korten. Maar daar gaat het niet om, feit is dat we hier wel spreken van een Belgisch deathmetalschijfje dat uiterst degelijk is. De heren weten op een indrukwekkende manier hun instrumenten te behandelen en dat laten ze zien ook op een geheel dat netjes is afgewerkt met samples en een nette mix.

Toch zijn er enkele keerzijdes. Want hoewel het allemaal uiterst strak, technisch en goed gemixt klinkt ontbreekt het me toch een beetje aan eigenzinnigheid. De plaat gaat op in een grijze massa die hedendaagse deathmetal heet. Ik denk dan ook dat Suhrim op deze manier alleen de doorgewinterde deathmetalliefhebber aan weet te spreken die het niet eens is met de vorige zin. Toch weerhoudt het me als luisteraar toch een beetje om de cd met regelmaat te draaien. Best zonde, want live deed de muziek me toch een stuk meer op de één of andere manier.

Suhrim - Happy Hour cover
Tracklist:

 1. The Prophecy
 2. War
 3. White Shark (Carcharodon Carcharias)
 4. Bonesaw
 5. Meat Feast
 6. Vengeance Shall Be Mine
 7. Lord Of Dreams
 8. Opening Hell’s Gate (Disaster)
 9. Happy Day
 10. Battle Mangled Flesh
 11. Maggot Infested Rotten Human
 12. Vomiting Blood
 13. Cold Steel Love Affair
 14. Feed Upon Souls (Elimination)
 15. Sudden Death (live bonustrack)

Line-up:

 • Johan Antonissen – Vocals
 • Timmy De Beukeleer – Guitars
 • Thomas Bleys – Guitars
 • Niklaas Reinhold – Bass
 • Kevin De Leener – Drums

Links: