Strega Nona – Mirrored Pink

Uit New York, de Verenigde Staten, komt dit viertal. Strega Nona wordt aangevoerd door een dame, Julia Simoniello. Het is een nog jonge band die probeert een aanstekelijke, beklijvende mix te maken van post-rock, shoegaze en black metal. De eerste langspeler krijgt dan wel weer de excentrieke titel, Mirrored Pink mee. Ook de presentatie op Bandcamp oogt wel speciaal. Nu, dat wil niet altijd iets zeggen natuurlijk. Recentelijk reviewde ik nog een band die wat in dezelfde hoek van het extreme genre beweegt. Lord Almighty, eveneens uit de Verenigde Staten maar dan uit Boston, bracht immers, ook in eigen beheer, Wither uit.

Het is niet altijd een gemakkelijke taak dit soort genre-mixplaten onder de loep te nemen. Waar het bij de landgenoten van Lord Almighty toch direct duidelijk bleek, betreffende het vlees in de kuip, is dat voor dit kwartet toch beduidend minder. Men maalt regelmatig de vleesmolen naar de verkeerde kant en zo ontstaan er vanuit worsten weer gehakt als je begrijpt wat ik bedoel. Het zijn vooral de vocalen van de jongedame die het hele hapje wat anders verteerbaar maken. Kate Bush ontmoet de extreme muziek? Soms denk je ook aan Dolores O’Riordan, luister eens naar Bloodline. Muzikaal heeft het dan bij wijlen weer wat weg van oude Oathbreaker. Maar deze Mirrored Pink heeft niet die kracht van een plaat als Rheia.

De roffel in het midden van Jackelin Caal had best wel gevolgd mogen worden door een smerige blastpartij. De band pakt het echter wat gezapiger aan. Poison Well heeft een dragende melodie waarop de vocalen dansen om dan wel terecht te komen in een blastpartij, goed gevonden. De feeërieke zang hierover is echt wel pakkend te noemen. Het eerder aangehaalde Bloodline is het beste nummer op de plaat daar het al de elementen waar de band voor staat, het beste samenbrengt.

Een plaat die je in de hand mag nemen, een plaat die je best ook meerdere keren beluistert, een plaat waaruit je ook kan afleiden dat de schare fans best kan groeien. Nu nog een label vinden dat dit collectief, met best wel wat talent, op sleeptouw neemt.

Score:

70/100

Label:

Eigen Beheer, 2020

Tracklisting:

  1. With Child
  2. Jakelin Caal
  3. Poison Well
  4. Original People
  5. Bloodline
  6. Heaven Is Here

Line-up:

  • Julia Simoniello – Zang, gitaar
  • Nick Guttilla – Drums
  • Anthony Guarneri – Basgitaar
  • Jordan Isaza – Gitaar

Links: