Stillborn – Los Asesinos Del Sur

Stillborn – Los Asesinos Del Sur
Ataman Productions, 2011

Polen… zo’n beetje het meest bekende broednest van de laatste vijftien jaar als het gaat om death/black metal. Brute death metal met de beruchte invloeden uit de black metal-onderwereld erdoorheen verweven. Roep je Polen, dan hoor je in de verte Behemoth, Hate, Azarath, Masachist en vele anderen al op volle toeren ratelen. Stillborn moet het hebben van een iets andere verhouding van ingrediënten, maar hoort qua stijl ook in bovenstaand rijtje. Los Asesinos Del Sur is de vierde full length van dit kwartet en laat dit maar al te goed horen.

Hoewel de complete inhoud van deze schijf typisch Pools is, zijn er tóch enkele verschillen die ervoor zorgen dat deze band zich niet bij de groten der Polen zal kunnen voegen. De slechte productie is hier bijvoorbeeld een reden van. Mocht men hier hebben gedacht dat een willekeurig brak geluid de toevoeging van sfeer ten goede zou komen, heeft men het toch mis. Dit is slechts storend. De bedoelingen zijn goed maar ook overduidelijk ver van origineel. Met name de vocalist wil maar wat graag op Nergal (Behemoth) lijken, maar faalt hier jammerlijk in. Verder had deze plaat gewoon tien of twintig jaar geleden uit moeten komen, want op een ondermaatse vis als deze zit nu toch niet meer te wachten. Gelukkig zijn het de spaarzame momenten die deze plaat uit de afgrond weten te redden. Luister bijvoorbeeld eens naar Stillborn II.

Jammer maar helaas. Los Asesinos Del Sur is anno 2011 totaal niet meer interessant. Blijven oefenen, net als jullie grote broers, wellicht dat er dan nog iets leuks kan gebeuren, maar ik vrees het ergste. Slechts geschikt voor een vastgeroeste eenzaat die was afgehaakt omdat …From the Pagan Vastlands te trendy klonk.

Tracklisting:
Stillborn - Los Asesinos Del Sur

 1. Overture .966
 2. Hymn of Destruction
 3. Diamonds of the Last Water
 4. Antonym
 5. Son of the holy Motherfucker
 6. Blood and Dust
 7. Kot Wolanda
 8. Los Asesinos del Sur
 9. Stillborn II (Singularities of the Ordinary Vulgar Boor)
 10. Whore of the Whores

Line-up:

 • Ataman Tolovy – Bass, Vocals
 • August – Drums
 • Rzu?ty – Guitars
 • Killer – Guitars, Vocals

Links: