Stellar Temple – Domestic Monster

Stellar Temple is een Franse band die in 2013 het levenslicht zag en die dit jaar debuteerde met een eerste full-length. De neushoorn en lay-out van dit eerste album deed me meteen denken aan psychedelische muziek, maar dat is het dus niet. De heren richten zich op hardrock uit de jaren 80 en 90 en dat is ook hoorbaar.

Rock met een grunge voetafdruk dus. Dit doet me meermaals denken aan bands als Alice in Chains, met hier en daar een lekkere blueslijn of wat stonergrooves. Zanger Thomas bezit een paar rauwe stembanden die prima passen bij dit groovy potje oude hardrock. Over het algemeen dus wel wat lekkere elementen, maar deze Fransen hebben niet echt een nummer op deze plaat dat er echt bovenuit steekt of zich nestelt in je hoofd.

Logge, rauwe nummers met oldschool vocalen waardoor alles klopt als een bus, maar voorlopig is dit Domestic Monster er eentje zonder houvast. Met genoeg variatie gebracht tussen de nummers maar binnen de nummers vaak zonder een degelijke opbouw. Goed om even bij te gaan zitten, maar deze heren moeten het volgende uur echt spannender maken.

a2518021279_10

Label:

Eigen Beheer, 2016

Tracklisting:

 1. Ouverture
 2. Fucking Miles Away
 3. Strange Dreams
 4. My Gun
 5. So Beautiful
 6. Almost
 7. Better Behave Like a Rat in a Box
 8. Under The Morning Sky
 9. Rumours
 10. Helly Days

Line-up:

 • Nicolas Uhlen – Drums
 • Marc Strebler – Bas
 • Thomas Kieffer – Zang
 • David Husser – Gitaar
 • Philippe Hammel – Harmonica

Links:

Score: 70/100

Geef een reactie