Steel Panther – On The Prowl

Steel Panther, de band die bijna vijftien jaar lang glammetal weer op de kaart heeft gezet, is terug met een nieuw album en een nieuwe bassist, nadat Lexxi Foxx in 2021 de band verliet. Album nummer zes heeft de titel On The Prowl meegekregen en verschijnt vier jaar na het vorige album Heavy metal Rules, dat ik 80 punten toebedeelde destijds.


Nieuwe bassist, dus een nieuw geluid voor Steel Panther? Nee, natuurlijk niet! Nog steeds de aanstekelijke deuntjes die je binnen de kortste keren zonder dat je het wilt mee zingt. Oké, maar is op het gebied van teksten dan misschien iets veranderd? Alleen al een korte blik op de titels van de dertien nummers op dit album laat weten dat de band nog steeds vol staat van de (niet zo) dubbelzinnige schunnigheden. Van de drie video’s die de band maakte ter promotie van On The Prowl, kan ik er slechts één hier laten zien. Sterker nog, de band maakte zelfs een prijsvraag over hoeveel views de video voor het nummer Friends With Benefits zou krijgen voor het een restrictie opgelegd zou krijgen van Youtube.

Vond jij de vorige vijf albums van Steel Panther helemaal niks? Dan gaat On The Prowl je niet op andere gedachten brengen. Ben je liefhebber van lekkere gitaarsolo’s, seksuele grappen en innuendo’s en vooral lekker in het gehoor liggende deuntjes? Dan wist je waarschijnlijk al dat je On The Prowl moet gaan beluisteren! Mocht je nou niet helemaal overtuigd zijn van de vaardigheden van de Steel Panther heren: gerespecteerd muzikant Dweezil Zappa speelt een stukje mee op het nummer Is My Dick Enough. Als hij zijn naam aan de band wil verbinden, dan moet het met de kwaliteit wel goed zitten toch?

Score:

80/100

Label:

Eigen Beheer, 2023

Tracklisting:

 1. Never Too Late
 2. Friends With Benefits
 3. On Your Instagram
 4. Put My Money Where Your Mouth Is
 5. 1987
 6. Teleporter
 7. Is My Dick Enough (feat. Dweezil Zappa)
 8. Magical Vagina
 9. All That And More
 10. One Pump Chump
 11. Pornstar
 12. Ain’t Dead Yet
 13. Sleeping On The Rollaway

Line-up:

 • Michael Starr – Zang
 • Satchel – Gitaar
 • Stix Zadinia – Drums
 • Spyder – Bas

Links: