Stallion – From The Dead

The New Wave Of Traditional Heavy Metal (NWOTHM) is een groot aantal bands die metal maken zoals ze dat in de tachtiger jaren deden. De invloeden van Judas Priest, Iron Maiden, maar ook Saxon en Metallica zijn doorgaans goed terug te horen in de muziek van bands als Striker, Enforcer, Skull Fist en Bullet. Aan dit rijtje mogen we zonder enige twijfel ook Stallion toevoegen. Deze Duitse band brengt met From the Dead zijn tweede langspeler op de markt.

Liefhebbers van eerder genoemde bands kunnen dit schijfje blindelings aanschaffen. Je treft namelijk precies wat je kunt verwachten. Drie kwartier metal die doet vermoeden dat je in de jaren tachtig bent beland. De zang is een beetje schor en doet me denken aan de zanger van Bullet. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar goed, dat is grunten ook niet, zullen we maar zeggen. Het gitaarwerk is weinig verrassend, maar wel lekker klinkend. Genoeg om de luchtgitaar af te stoffen in ieder geval. Mocht de swastika op de hoes je trouwens nog even op het verkeerde been hebben gezet, de titel van het zesde nummer spreekt voor zich, dacht ik zo.

From the Dead is een album voor ieder die gewoon lekkere metal wil luisteren, zonder verdere opsmuk. Nergens vernieuwend, weinig verrassend, maar vooral erg lekker uitgevoerd.

Score:

75/100

Label:

High Roller Records, 2017

Tracklist:

 1. Underground Society
 2. Down And Out
 3. Hold The Line
 4. Waiting For A Sign
 5. From The Dead
 6. Kill Fascists
 7. Lord Of The Trenches
 8. Blackbox
 9. Step Aside
 10. Awaken The Night

Line-up:

 • Pauly – Zang
 • Äxxl – Gitaar
 • Oli – Gitaar
 • Niki – Bas
 • Aaron – Drums

Links:

Bewaren

Bewaren