Spectrale – ∆

Spectrale is het soloproject van Jeff Grimal (ex-The Great Old Ones) en als je op zoek bent naar zware gitaren, vuige vocalen en dreunende bassen dan kun je nu stoppen met lezen. Op dit werk met een driehoeksymbool als titel staan een negental nummers waarbij de akoestische gitaar de boventoon voert en die wordt aangevuld met cello, viool en piano. Slechts op een enkel nummer komt een versterkte gitaar voorbij.

Het resultaat is een cd die een hypnotiserende sfeer oproept en dat kon weleens precies de bedoeling zijn. Ideaal om op een regenachtige avond onder het genot van een fles wijn (of drie) en de nodige geestverruimende middelen te draaien. Bij voorkeur in een donkere crypte. Waarschijnlijk word je door de klanken van Spectrale meegevoerd naar hogere sferen.

Een cijfer geven aan deze cd is onmogelijk want het wijkt dermate veel af van hetgeen we hier doorgaans bespreken dat het sterk van je eigen mening afhangt hoe en met welk cijfer je dit beoordeelt. Dat mag gerust als een uitnodiging worden beschouwd om dit project aan een luisterbeurt te onderwerpen.

Label:

Les Acteurs de ‘l Ombre Prodctions

Tracklisting:

 1. Andromede
 2. Contact
 3. Attraction
 4. Landing
 5. Magdellan
 6. Monocerotis part 1
 7. Monocerotis part 2
 8. Retours Sur Terre

Line-up:

 • Jeff Grimal – Gitaar
 • Jean-Baptiste Poujol – Gitaar
 • Raphael Verguin – Cello
 • Léo Isnard – Drums, gitaar

Links: