Soom – Джєбарс

Soms kan je wel eens iets te gretig zijn, zeker als je een album als fysiek exemplaar kan krijgen om te recenseren, zonder dat je nou echt weet wat je in handen krijgt. Daar kan je wel eens flink voor gestraft worden. Zo ook met deze fysieke uitgave van het reeds in april uitgebrachte tweede album van de Oekraïense band Soom.

Het album begint nog leuk middels een lang instrumentaal en clean gespeeld nummer, dat tal spacy en psychedelische momenten kent. De lol is er echter vrij snel van af, zodra de band op volle kracht een soortement van sludge met allerlei twists gaat spelen. Het zwaar vervormde bas- en gitaargeluid is niet constant en mede daarom niet om aan te horen. Het klinkt tevens alsof de versterkers het hebben begeven en er hangt vaak een doffe laag overheen. De snaredrum klinkt regelmatig als een ouderwets koekblik. De zang gaat in het gunstigste geval door voor dronkenmansgebral na iets te veel genuttigde wodka’s. Alles bij elkaar een marteling voor de oren. Slechts bij de enkele rustige momenten kan je even bijkomen. Alsof het allemaal nog niet erg genoeg is, staan op deze cd ook nog twee bonusnummers, waarbij de uitsmijter diverse onvervalste deathmetalstukken bevat.

Waarom dan toch nog 25 punten toegekend? Het is bijna Kerst, dus laten we lief zijn voor elkaar. In het kader van de kerstgedachte, dat het beter is te geven dan te nemen, krijgt diegene die als eerste een mailtje stuurt naar commercie@zwaremetalen.com met de titel “dit wangedrocht wil ik graag hebben” deze cd door mij gratis toegezonden! Mailen kan tot zeven dagen na het online staan van deze recensie.

Score:

25/100

Label:

Robustfellow

Tracklisting:

 1. Понад секвоями: джерело
 2. Вщент
 3. Сміх дів нічних
 4. Під променем тьмяним захована мрія
 5. Сувенір фен-шуй
 6. Полтавський шлях
 7. Спокій і тиша цілодобово
 8. Коляска
 9. Наґно
 10. Панічна атака

Line-up:

 • Kova – Zang, Gitaar
 • Tomrer – Bas
 • Amorth – Drums, Zang op nummers 2 en 10

Links: