Sonus Mortis – Hail the Tragedies of Man

Sonus Mortis bestaat uit één enkele Ier, Kevin Byrne, die sinds het onstaan van zijn band drie langspelers uitbracht. Dit is de derde. Kevin neemt het bijzonder serieus allemaal en steekt de nodige centen in zijn project. Hij brengt een mengeling van black, death, doom en andere metal, in melodische vorm.

En voorwaar, hij doet dat behoorlijk goed. De teksten zijn zeer degelijk, met cynische verwensingen richting menselijk ras, religie, zelfbegoocheling, hebzucht en de vernietiging van de planeet. De productie en algehele sound doen denken aan Scandinavische, moderne, melodische black en death metal met een dreigende doom/death sound. Denk hierbij aan een iets meer organische versie van Gloria Morti, The Project Hate (met dezelfde anti-christelijke gevoelens) of Zonaria, met dito industriële voltooiing op instrumentaal vlak. Het doomelement bestaat uit de doom-/death-achtige vocalen, de achtergrond gotische gezangen en de hangende keys die thuishoren in slecht geïsoleerde kerkgebouwen.

Nog iets meer integratie van de vocalen in de apocalyptische setting, nog iets meer onheilspellende effecten en nog iets meer de troeven uitspelen op instrumentaal vlak en dit wordt een toppertje. Voor fans van de laatste The Project Hate is dit een aanrader, zeker als ze geen vrouwelijke vocalen wensen te horen. Hoppa.

a3814924983_16Score:

78/100

Label:

Eigen Beheer, 2016

Tracklisting:

 1. Chant Demigod
 2. Null And Void
 3. Subproject 54
 4. No Escape
 5. And So We Became Slaves Forever
 6. End Of Days
 7. The Great Catholic Collapse
 8. I See Humans But No Humanity
 9. Chaos Reigns
 10. Wretched Flesh, I Embrace
 11. Hail The Tragedies Of Man

Line-up:

 • Kevin Byrne

Links: