Somehow Jo! – Satans Of Swing

Somehow Jo! – Satans Of Swing
Inverse Records, 2015

Somehow Jo! is een Finse alternative rock/heavy metalband die sinds 2009 actief is en na twee EP’s nu het eerste volledige album uitbrengt. De band heeft dit album live in de studio opgenomen om de eigen muziek zo direct mogelijk naar het luisterend publiek toe te brengen. Wel dat is goed gelukt en mede daarom is Satans Of Swing een goed en prettig luisterbaar geheel geworden met sterke songs en muzikale variatie.

Pure en rauwe rock’n’roll lijkt zo langzamerhand een Finse specialiteit te zijn. In die traditie past deze band prima. Soms pure rock, soms heavy metal maar steeds recht in je gezicht met een productie die aan iedereen de ruimte lijkt te geven om zijn werk duidelijk hoorbaar te doen. Als dit inderdaad rechtstreeks is opgenomen dan is daarmee een prestatie van belang geleverd! Sterkste track van het album is de titelsong, mede door de inbreng van gastvocaliste Noora Louhimo die nog net een stukje extra pit aan de muziek meegeeft.

Zoemend zingende gitaren, simpele maar doordreunende bas, lekkere duidelijk aanwezige drums en gevarieerde zangpartijen. Dit gecombineerd met een directe en krachtige productie, pakkende songs en een lekker rauw geluid, dat maakt dit tot een lekker wegluisterend geheel, al zitten er helaas ook wel wat mindere momenten in als de boel wat te feestelijk dreigt te worden.

Al met al best wel een sterk debuut van deze Finnen. Somehow Jo! is best wel een clubje om goed in de gaten te houden en Satans Of Swing heeft voor de liefhebber best wat te bieden en als je, net als ik, het liefst hebt dat de rock lekker rollt dan moet je beslist eens gaan luisteren en daarbij de wat zwakkere momenten maar voor lief nemen. Er staat genoeg lekkers op. Tip: Let speciaal even op de zeer sterke teksten.

Tracklisting:
Somehow Jo!

 1. Next King
 2. Lovesong
 3. Godbye
 4. Hatesong
 5. Fool
 6. Great Sex & Red Wine
 7. Hellhole Bar
 8. Beginning
 9. Satans of Swing

Line-up:

 • Christian Saurén – Zang, gitaar
 • Sakari Karjalainen – gitaar, achtergrondzang
 • Eero Aaltonen – bass, achtergrondzang
 • Lassi Peiponen – drums
 • Noora Louhimo – gastvocaliste op Satans Of Swing

Links: