Sodom – Lords of Depravity part 1

Sodom – Lords of Depravity part 1
SPV – 2005

Na een ruime 20 jaar is Sodom al bijna legendarisch te noemen. Alhoewel anderen de term hilarisch prefereren. In 2003 verscheen er nog een live cd getiteld One Night In Bangkok. Een nieuw studio album laat nog even op zich wachten, wel is er nu een dubbel-dvd: Lords Of Depravity part 1.

Beide dvd’s zitten letterlijk bomvol. Op de eerste dvd zit een documentaire over de hele geschiedenis van Sodom. Hier praten Tom en heel veel (oud)-leden over de band. Deze documentaire duurt 3 fucking uur lang. Het is duidelijk dat deze dvd bedoelt is voor metalheads zonder sociaal leven. Je kan hem in etappes kijken, maar zelfs dan komt er een moment dat het saai wordt. Zeker als je je bedenkt dat alles in het Duits geluld is en er een ondertiteling bij moet voor de meesten.

De tweede dvd kan ik dan ook beter waarderen. Hierop staan live opnames van verschillende optredens. Dat betekent anderhalf uur aan Sodom nummers, waar heel veel oudjes tussen zitten. Helaas heeft Sodom geen staaltje Deutsche Grundigkeit afgeleverd. De beeldkwaliteit is matig. Aan de ene kant komt dat door de lichte ruis in het beeld. Daarnaast zijn er weinig camera’s gebruikt, waardoor de selectie van de beelden ook tegenvalt. Er zijn een paar clips bij waar er gehusseld wordt tussen verschillende concerten, een leuk idee.

De geluidskwaliteit is redelijk, maar ook hier had er veel verbeterd kunnen worden. Vooral in het begin staan er een aantal nummers niet helemaal helemaal lekker op. Dat is helaas een trademark van Sodom geworden. Lords of Depravity is een leuke release, maar ook een gemiste kans om echt iets goeds af te leveren. Hierdoor blijft Sodom kwalitatief achter liggen bij Kreator en Destruction.

Tracklist:

 1. Sodom - Lords of Depravity
  Among the weirdcong
 2. Vive of Killing
 3. Outbreak of Evil
 4. Masquerade in Blood
 5. The Saw is the Law
 6. Remember the Fallen
 7. Die Stumme Ursel
 8. M-16
 9. Napalm in the Morning
 10. Nuclear Winter
 11. Tombzone
 12. Sodomized
 13. Eat Me
 14. Code Red
 15. Aber Bitte Mit Sahne
 16. Wachturm
 17. Agent Orange
 18. Sodomy and Lust
 19. Witching metal
 20. Ausgebombt
 21. Ace of Spades
 22. Stalinhagel

Links: