Snorlax – II

Snorlax is een dikke pokémon die de hele dag niets anders doet dan slapen. Vroeger kwam je dat beest tegen op je Game Boy. Je kon niet verder komen in het level, omdat hij ergens een kruising in de game blokkeerde. Moest je eerst ergens helemaal een fluit gaan ophalen of winnen, en die vervolgens gebruiken om die dikke pad van zijn plek af te krijgen. Deze black-/death-/grindband heeft zichzelf vernoemd naar deze Japanse uitvinding.

Uit Australië komt Brendan Auld, die tevens de baas is van Black Blood Audio in Brisbane. Dat de man kan mixen is geen vraag. Bij de eerste tonen op het album proef je gelijk zijn deskundigheid. II is album nummer I. Het totaal mag niet langer dan 22 minuten duren. Toch een stuk minder tijd dan de tijd die het kost om dat level met Snorlax te halen.

In het promopraatje worden termen als schedelvernietigend en verpletterend zoals gewoonlijk rondgestrooid. Dat is allemaal overdreven taal. Dit is een degelijke, gestructureerde en redelijk eenvoudige slachting. Een smerig geluid, maar weer niet zo smerig als een Fukpig. De band probeert zo log en vadsig mogelijk over te komen. Vandaar de naam Snorlax waarschijnlijk, maar wat hier wordt bereikt is iets anders. Dit is vrij monotone melodieuze blackened death metal met best wel lekkere riffs. Het gitaargeluid is wel wat kaal en effectloos. Verrassen doet deze plaat ook nergens. Het is veilig en consistent ingespeeld. The Resin Tomb met niet erg snelle blasts, dubbele vocalen en harmonieus gitaarwerk dynamiekt een eind weg. Het duurt slechts anderhalve minuut. Op Mind Ov Maggots vindt de beste man het nodig om twee minuten aan intro toe te voegen. Vervolgens rolt het nummer verder alsof Dark Funeral even langs komt. Vocaal is het tegen grind/death aan met diepe onverstaanbare, maar toch menselijk klinkende grunts.

Ondanks dat het muzikaal allemaal niet bijster ingewikkeld is, weet Snorlax best een strakke plaat te breien. Als tussendoortje leuk, maar geen wereldschokkende dingen te zien hier.

Score:

74/100

Label:

Brilliant Emperor Records, 2020

Tracklisting:

  1. Infernal Devourment
  2. The Resin Tomb
  3. The Chaos Ov Iron Oppression
  4. Mind Ov Maggots
  5. Encapsulated Apocalypse
  6. Impending Abysmal Wretchedness

Line-up:

  • Brendan Auld – Alles

Links: