Slegest – Vidsyn

De band rond voormalig Vreid-lid Stig Ese is toe aan een tweede langspeler. Slegest heet zijn project, of dan eerder zijn band, want sinds het debuut heeft hij een gitarist, bassist en drummer gevonden om mee aan de slag te gaan.

Op heel wat momenten klinkt het werk van Slegest verdraaid lekker in de oren. De band klinkt op en top Noors en dat hoor je vooral in de kwaliteit van de sound, maar ook in de lekkere drive die in deze black ‘n roll zit. Fans van de laatste Satyricon-platen gaan zich hier wel in vinden, maar deze Noren durven op andere momenten ook verdraaid langdradige sleeptracks te maken en dat klinkt een heel pak droger dan de vurige tracks.

Naar mijn gevoel moet Slegest het vandaag hebben van de stevigere nummers op deze plaat en jammer genoeg zijn er behoorlijk wat tracks die op doomerig tempo voortslepen en waar maar weinig overgave in zit, met uitzondering van de tracks die ergens in het midden liggen, zoals de afsluiter van de plaat. Ik had er over het algemeen meer van verwacht.

slegestvidsyn

Label:

Dark Essence Records, 2016

Tracklisting:

 1. I Fortida Sitt Lys
 2. Som I Eit Endelikt
 3. Du
 4. Komfortabelt Nommen Midtvekes
 5. Wolf
 6. The Reanimator
 7. Inn I Uvissao
 8. Tenn Den Gamle Varde

Line-up:

 • Håvard Ese – Bas
 • Anders Christian – Drums
 • Sven Roger – Gitaar
 • Stig Ese – Gitaar, zang

Links:

Score:

72/100