Slagmark – Eradication

Slagmark – Eradication
Edgerunner Music, 2005

Slagmark, je moet bij die naam meteen aan oorlog denken (zelfs als je Mark heet). De vrij melodische black metal op de debuut-cd “Eradication” klinkt best toegankelijk, maar zeker niet slecht.

De eerste naam die in me opkomt bij het horen van de riffs van Slagmark, is Trimonium (vanwege de soortgelijke melodie die de band brengt, door gebruik van de lead gitaar), maar net zo vaak doet de band me aan Immortal denken. Hoewel de band “driven by fierce hatred” zijn muziek schrijft, klinkt het product uiteindelijk toch niet overal even kwaadaardig. De echte fierce hatred komt vooral tot uitdrukking in korte, fellere stukken black metal, en de war-samples die hier en daar gebruikt worden. Een nummer wat deze beide elementen bezit, is het derde nummer “Da Hedningen Tok Sverdet”, en dit nummer maakt dan ook het meest indruk op mij. De cd eindigt met een speech over total war, en de thrashy War cover “Total War”, hier als Part II neergezet.

Na enkele luisterbeurten blijkt dit een heel aardig cdtje te zijn, waarin erg lekkere toegankelijke, melodischere stukken overgaan in hoog tempo christenhaat en oorlogszucht. Echt afwisseling zou ik het niet willen noemen, omdat elke riff voor het gevoel precies in het geheel past. Liefhebbers van bovengenoemde bands doen er goed aan om Slagmark een kans te geven. Binnenkort komen er samples op de website van de band te staan.

Tracklist:

 1. Aeon of Horus
 2. Erase Christianity
 3. Da Hedningen Tok Sverdet
 4. Art of War
 5. Death Come Forth
 6. The Glacers Battles
 7. Death’s Mask
 8. Slavery by the Book
 9. The Absence
 10. Total War (Part I)
 11. Total War (Part II)

Links: