Skull Fist – Way Of The Road

Ik zag de Canadese band Skull Fist zo’n twee jaar geleden optreden tijden het Stars On Thrash festival in Leeuwarden. De band wist mij dusdanig te overtuigen dat ik gelijk een cd van ze heb aangeschaft. Het album Chasing The Dream, met daarop het nummer Bad For Good, heeft inmiddels een aardige tijd in mijn cd-speler doorgebracht en ik was dus ook verheugd toen ik eerder dit jaar vernam dat er een nieuw album op komst was.

Op Facebook vermeldt de band al dat ze een meer eenvoudig geluid zullen laten horen op dit nieuwe album. In de praktijk houdt dit voornamelijk in dat de productie is teruggeschroefd. Er is niet meer zo’n grote muur van geluid, terwijl een nummer als You Belong To Me nog steeds overduidelijk klinkt als de oude Skull Fist. Als ik echter naar het geheel kijk is het eerder genoemde You Belong To Me een uitzondering. De band die bij mij bekend staat om zijn opzwepende melodieën, is helemaal niet meer zo opzwepend.

De aanstekelijke passie die op eerdere albums zo nadrukkelijk aanwezig was, is verdwenen. Wat overblijft zijn mid-tempo nummers die, bij mij althans, niet aanslaan. Waar ik na het horen van oudere nummers energie kreeg van de muziek, kost het me nu energie om het hele album te beluisteren. Het nieuwe geluid van Skull Fist heeft mij op Way Of The Road niet weten overtuigen. Wellicht is dit live een ander verhaal…

Score:

65/100

Label:

NoiseArt Records, 2018

Tracklist:

 1. You Belong to Me
 2. No More Running
 3. I Am a Slave
 4. Witch Hunt
 5. Way on the Road
 6. Heart of Rio
 7. Better Late Than Never
 8. Don’t Cross Me
 9. Stay True

Line-Up:

 • Zach Slaughter – Zang, bas, gitaar
 • Casey Guest – Bas
 • Johnny Exciter / Jonny Nesta – Gitaar
 • JJ Tartaglia – Drums

Links: