Skid Row – The Gang’s All Here

Op de datum af exact acht jaar nadat ik mijn eerste recensie op dit mooie platform online zag verschijnen komt het leidende onderwerp van die recensie met een nieuw album. In acht jaar is er een hoop veranderd bij mij, maar zeker ook bij Skid Row. De band heeft namelijk een nieuwe zanger. De titel, The Gang’s All Here, doet vermoeden dat we te maken hebben met een oude bekende, maar helaas voor éénieder die zit te wachten op een reünie is het niet Sebastian Bach die de zangpartijen voor zijn rekening neemt. Voormalig H.E.A.T. zanger Erik Grönwall neemt de honneurs waar achter de microfoon.


Grönwall heeft een stem die vergelijkbaar is met die van Sebastian Bach, alleen mist hij dat rauwe randje dat Bach ten gehore wist te brengen op de klassieke Skid Row albums. Muzikaal had de band afstand genomen van het titelloze debuut uit 1989 met een ruiger en vooral rauwer geluid. Op dit nieuwe album grijpt de band juist weer meer terug naar dat geluid die de band direct op de kaart wist te zetten. Dat betekent luchtige deuntjes die lekker in het gehoor liggen en pakkende refreinen die snel mee te zingen zijn.

Dave Sabo laat horen nog steeds lekkere riffs te kunnen verzinnen en over het algemeen laat Skid Row op The Gang’s All Here een lekker fris geluid horen, iets waar de band al tijden niet meer toe in staat leek te zijn. Ik wil niet direct over een comeback praten, maar Skid Row lijkt weer enigszins de gouden formule terug te hebben gevonden waarmee de band zoveel albums wist te verkopen zo’n dertig jaar geleden. Erik Grönwall is een meer dan uitstekende vervanger voor Sebastian Bach. Eindelijk na al die jaren.

Score:

80/100

Label:

earMUSIC, 2022

Tracklisting:

 1. Hell or High Water
 2. The Gang’s All Here
 3. Not Dead Yet
 4. Time Bomb
 5. Resurrected
 6. Nowhere Fast
 7. When the Lights Come On
 8. Tear It Down
 9. October’s Song
 10. World’s on Fire

Line-up:

 • Erik Grönwall – Zang
 • Dave Sabo – Gitaar
 • Scotti Hill – Gitaar
 • Rachel Bolan – Bas
 • Rob Hammersmith – Drums

Links: