H.E.A.T. – Force Majeur

H.E.A.T. is een Zweedse band die in 2007 is opgericht door een samenvoeging van de bands Dream en Trading Fate. Anno 2022 brengt de band alweer zijn zevende album uit. De titel is Force Majeur.

Luisterend naar het zevende album van H.E.A.T. kan ik niets anders dan concluderen dat de Zweden in jongere jaren zonder twijfel naar hun landgenoten van Europe hebben geluisterd. Beide bands vissen in ieder geval in dezelfde vijver van melodische hardrock en zogeheten stadionrock. Lekker makkelijk in het gehoor liggende melodieën dus en refreinen die zich al snel een plekje in je geheugen weten toe te eigenen om daar op de meest vreemde momenten weer op te duiken.

Zanger Kenny Leckremo vervangt op Force Majeur Erik Grönwall die zijn zangkunsten mag laten horen bij Skid Row, in de hoop eindelijk daar de roep naar Sebastian Bach te doen verstommen. Saillant detail is dat in 2010 Grönwall juist degene was die Leckremo verving bij H.E.A.T.. De huidige zanger is in ieder geval goed bij stem en ligt lekker in het gehoor, wat uitstekend past bij het geluid van de Zweedse band.

Liefhebbers van jaren ’80 stadion rock als Europe, Whitesnake en de oude Bon Jovi treffen in Force Majeur een pareltje die ze terug brengt naar tijden van weleer. De tijden dat rock eigenhandig de veroorzaker van het gat in de ozonlaag was door het veelvuldige gebruik van haarlak. Gelukkig voor de ozonlaag, maar helaas voor de liefhebber, leven we nu in een andere tijd en zal dit album geen hoge ogen scoren. Toch is dit een lekker tussendoortje voor als je even terug in de tijd wil gaan op muzikaal gebied. Weinig origineel, maar wel goed vermakelijk.

Score:

75/100

Label:

EAR Music, 2022

Tracklisting:

 1. Back To The Rhythm
 2. Nationwide
 3. Tainted Blood
 4. Hollywood
 5. Harder To Breathe
 6. Not For Sale
 7. One Of Us
 8. Hold Your Fire
 9. Paramount
 10. Demon Eyes
 11. Wings Of An Aeroplane

Line-up:

 • Kenny Leckremo – Zang
 • Dave Dalone – Gitaar
 • Jona Tee – Toetsen
 • Jimmy Jay – Bas
 • Don Crash – Drums

Links: