Sixx:A.M. – Modern Vintage

Sixx:A.M. – Modern Vintage
Seven Eleven Music, 2014

Het debuut van Sixx:A.M. sloeg bij mij in als een bom. Het was een heuse conceptplaat gebaseerd op de beruchte biografie van Nikki Sixx: The Heroin Diaries en had alles wat een debuut zou moeten hebben. Het bijzonder doorleefde album kreeg een vervolg in de vorm van This Is Gonna Hurt. De tweede langspeler was ditmaal opgehangen aan een fotoboek waarmee Sixx opnieuw de boekenwinkels afschuimde. Donkerder en minder geslaagd dan het debuut. Op Modern Vintage herpakt de band zich ten dele.

De stijl is min of meer dezelfde gebleven: goed in het gehoor liggende hardrock voorzien van pakkende hooks, emotionele zang en smaakvolle solo’s. Men heeft weer een beetje van de tristesse die het debuut zo aantrekkelijk maakte weten op te roepen, maar lijkt vooral de donkere sfeer van This is Gonne Hurt te willen ontwijken. Modern Vintage klinkt daarom vooral positief en verfrissend. Het is een sfeer die duale sfeer die men ook heeft doorgetrokken naar het artwork.

Opnieuw kan Sixx:A.M. zijn eigen debuut niet evenaren, maar Modern Vintage zal ik toch vooral onthouden als een stap in de goeie richting. Wie zijn hardrock graag modern en ad rem heeft, zal aan deze plaat geen buil vallen.

Tracklisting:Sixx:A.M. - Modern Vintage

 1. Stars
 2. Gotta Get It Right
 3. Relief
 4. Get Ya Some
 5. Let’s Go
 6. Drive
 7. Give Me a Love
 8. Hyperventilate
 9. High On the Music
 10. Miracle
 11. Before It’s Over

Line-up:

 • Nikki Sixx – Basgitaar
 • DJ Ashba – Gitaar
 • James Michael – Zang, gitaar
 • Jeff Fabb – Drums

Links: