Sirenia – Dim Days of Dolor

Grote veranderingen in het Sirenia-kamp, of toch niet? Op de achtste langspeler van de bekende gothic/symphonic band uit Noorwegen nemen we afscheid van zangeres Ailyn en maken me we kennis met Emmanuelle Zoldan. Bezieler Morten Veland heeft dus een andere stem aan zijn project gegeven, maar betekent dat nu werkelijk dat we een andere Sirenia te horen krijgen?

Opnieuw is deze achtste langspeler van de Noorse band een prettig werkje geworden. Heerlijk om naar te luisteren, maar nergens met een progressieve notie. De nummers klinken erg beheerst en binnen de lijntjes en zangeres Emmanuelle doet het eigenlijk even goed binnen deze setting als de voormalige Spaanse zangeres. Het moet zelfs gezegd worden dat Sirenia hier en daar wat sprookjesachtig (ja, Nightwish) durft te klinken op Treasure n’ Treason en de gothicvibe er goed in blijft zitten gedurende deze nieuwe plaat. Nergens met teveel drive, maar wel met genoeg gevoel gebracht, zonder baanbrekend te klinken.

Een nieuwe plaat vol luistergothic zonder echte toppers, maar Morten Veland bewijst met deze achtste langspeler wel dat hij met andere zangeressen ook de juiste boodschap kan overbrengen. Een boodschap die niet vernieuwend of origineel is, maar wel lekker wegluistert. Prima artwork ook, zoals altijd.

sireniadimdayscd

Label:

Napalm Records, 2016

Tracklisting:

 1. Seti
 2. Serpent
 3. Once My Light
 4. Elixir
 5. Sons of The North
 6. Earendel
 7. Concealed Disdain
 8. Insania
 9. Contemptuous Quietus
 10. The Silver Eye
 11. Tragedienne
 12. Tragica

Line-up:

 • Morten Veland – Zang, gitaar, bas, drums, synth
 • Jonathan A. Perez – Drums
 • Emmanuelle Zoldan – Zang
 • Jan Erik Soltvedt – Gitaar

Links:

Score: 

75/100

Geef een reactie